Snart slutt på moroa

Categories Blogg

Helt siden vi kom hjem fra ferie har det skjedd uforutsette ting , det er nesten så jeg begynner å lure. Idag startet dagen også på uforutsett vis , en kraftig fuglelyd fikk meg nesten til å stå i senga. Ja det siste hadde jo vært et mirakel , men om ikke jeg reiste meg så gjorde ihvertfall hårene på kroppen det. Et lite øyeblikk trodde jeg at måsen hadde flyttet inn , eller at jeg fortsatt befant meg i drømmeland.

Men i drømmeland fant jeg fort ut at jeg ikke var , og lyden ble bare høyere og høyere. Etter at jeg hadde fått summet meg og lagt ørene på stilke så begynte det å demre for meg , det viste seg at gubben hadde glemt noe vesentlig. En mobil lå nemlig og vibrerte rett utenfor soverommet mitt , og ifølge den var det tydeligvis på tide og stå opp.

Verdens beste selskap 😍

 

Vi har nemlig prøvd å komme oss opp tidlig på kjøreturen hjem , og forrige lørdag var det min telefon som ble brukt til vekking. Og da er det gjort , for om man glemmer å gå inn og huke av dagen man har stilt klokken på så ringer den på samme tidspunkt neste uke også.

Litt over 07.00 begynte den å ringe , og tror du den ga seg?? Neida , i nesten tre timer lå jeg og hørte på måsespetakkelet som utspant seg utenfor soveromsdøra mi. Hvem i huleste er det som finner opp disse alarmlydene?? Minst hundre måser hadde tatt over en liten telefon , og det hørtes ut som alle hadde fått trykt en halv vannmelon ned i strupen. Aldri har jeg hørt en verre lyd , måkeskrik på stranda har nå fått en ny betydning.

I tillegg var jeg ikke i seng før 01.45 inatt , og mangelen på søvn gjorde meg ikke akkurat mer lystig. Hadde jeg kunnet gå er det ingen tvil om hva jeg skulle gjort , jeg hadde gått rett opp og lagt den utenfor soverommet til gubben , men ikke før jeg hadde skudd opp lyden på maks. Men der lå jeg altså , i tre timer var det bare meg og hundre feilproduserte måser.

Ikke så rart at øynene har vært mer igjen enn normalt idag , hårene på kroppen står enda oppreist. Og det til tross for at sommeren kom tilbake til Bergen idag , temperaturen har virkelig vist seg fra sin beste side. Det kunne ikke ha passet bedre , for idag hadde vi invitert mine foreldre på middag.

Siden svigermor reiser imorgen så måtte vi utnytte henne en siste gang , det er ingen tvil om hvem gubben har lært å lage Finnbiff fra. Svigermor sin Finnbiff gryte er den beste , det er noe av det beste jeg får. Så selv om dagen ikke fikk den starten jeg ønsket så endte den ihvertfall bra. Nå skal vi nyte skillingsboller med deilig melisglasur , og bare nyte disse siste timene med svigermor , det blir nok en stund til neste gang.

Det er snart slutt på moroa for oss også , hverdagen lurer like om hjørnet. Vi har kun morgendagen igjen , på mandag blir det full rulle igjen. Isak gleder seg til å begynne i barnehagen igjen , han gleder seg til å førskolestarter. Det blir et spennende siste år i barnehagen , og det er med klump i halsen at vi nå innser at enda en epoke nærmer seg slutten. Så nå er det bare å begynne å forberede seg , på mandag er det på an igjen….

5 kommentarer

5 thoughts on “Snart slutt på moroa

  1. Jeg lurer på om ikke du har flere høner å plukke med gubben din nå. Var det ikke noe med hevn her om dagen når det gjaldt vann også? Og nå dette? 😀 Ha-ha. Du må jo bare få gjort noe “rampestreker” tilbake 😀 Ja, nå begynner hverdagen igjen.. 🙂

  2. Æ syns det e en nytelse å lese det du skriv, og ja, æ håpe du har en hevn planlagt 😂du vente bare tel han føle sæ utenfor fare ja; som om æ sku ha sagt det sjøl👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *