Og så kom vinteren tilbake…

Categories Blogg

Vi ble sittende altfor lenge oppe i går , og som vanlig var det jeg som fikk skylden for nettopp det. “Ka i svarte hæl#ete , e klokka 02.00??” gaulet gubben når filmen HAN begynte å se på var ferdig , og like etter kom en velkjent setning som sa alt. “Har du røkt sokkane dine?” 
Jeg var egentlig klar for å legge meg etter påskekrimmen var ferdig , men så begynte det selvfølgelig en thriller på Tv2 som fanget oppmerksomheten til oss begge. Det var under filmen jeg la merke til det , hvite snøfnugg kom dalende ned fra oven.

Når vi omsider gikk for å legge oss hadde bakken allerede blitt dekket , og jeg måtte sende gubben ut for å redde påskeliljene mine igjen. Snøen hadde for alvor lagt seg i dag når jeg våknet , og solen fra en skyfri himmel ga oss skikkelig påskestemning på denne siste påskedagen. Men jeg må innrømme at jeg sukket litt for meg selv inne i senga når jeg så at vinteren var kommet tilbake , og det samme gjorde faktisk en liten gutt også. Jeg var litt spent på hvordan natta hans hadde vært , for han overnattet på rommet til storesøster i natt. En dobbeltseng ble plutselig i minste laget for min datter , for det var ikke bare lillebror som hadde bestemt seg for og overnatte. En liten pelskledd tass ville også være med , det ble plutselig veldig folksomt inne på et soverom.

Jeg våknet ikke før 08.45 i dag , og da sto gubben også opp. Jeg ble liggende og dra meg mens gubben gikk ut med en liten tass , og av lydene utenfor vinduet mitt skjønte jeg at det var en til som ikke var særlig fornøyd med at vinteren var tilbake. Gubben fikk store problemer med å få en liten tass med seg , han skulle nemlig ikke bli kald på potene sine. Jeg tror jeg må kjøpe noen potesokker til neste vinter , så får vi håpe at dette er det siste snøfallet på en stund. En liten gutt for også tidlig ut i dag , han gledet seg til å kunne leke med nabobarna igjen.

I dag måtte jeg bare juble litt for meg selv , for i dag gjorde gubben noe jeg har mast om i over tre måneder nå. Julelysene i flaggstangen har nemlig hengt oppe helt til nå , det eneste gubben hadde gjort var å trekke ut kontakten så de ikke lyste lenger. Men i dag måtte gubben ta de ned før de ble ødelagt , for vinden hadde rosket en av lyslenken opp av bakken. Så at julen varer helt til påske er igjen blitt bevist , ting tar litt tid med en finnmarking i hus. Nå sitter jeg her og lurer på om jeg må vente like lenge på å få gangen ferdigstilt , kanskje vi kommer i mål til sommeren engang.

I morgen blir det en lang dag for meg , jeg har prøvd å la være og tenke på det i påsken. Det er nemlig kontroll på sykehuset i morgen , og siden jeg er med i studie med den nye medisinen så tar det noen timer der oppe. I tillegg har jeg sagt ja til en annen undersøkelse , jeg skal igjen få en slange ned i strupen. Jeg er nemlig med i et annet forsøk der de ser på hvordan strupen til ALS syke reagerer når vi bruker Bipap og hostemaskin. Jeg har allerede vært igjennom denne undersøkelsen med Bipap maskinen , og i morgen er det hostemaskinen som skal måles.

Som alltid gruer jeg meg til kontrollen , men selve kontrollen har fått mer mening etter at jeg fikk være med i disse studiene. Det viktigste for meg er selvfølgelig lungetestene , så lenge de er stabile så feirer jeg. Så kryss gjerne fingrene for meg i morgen , jeg tar imot alle gode tanker. Det er som lungelegen sa sist , det er et mirakel at jeg fortsatt kan sitte her og smile etter den lungebetennelsen for to vintre siden , men jeg vil gjerne oppleve mange vintre til….

PS : To av vinnerne har kontaktet meg , men jeg trenger adressen til den siste vinneren også , Anita Ringstad må sende meg adressen sin til [email protected] slik at jeg kan få sendt premiene…

34 kommentarer

34 thoughts on “Og så kom vinteren tilbake…

  1. Ønsker deg av hele mitt hjerte at du får masse positive beskjeder i morgen<3
    Masse lykke til!!!

  2. Krysser fingrene for at alt går bra i morgen og at ingenting har endret seg.♥️♥️♥️

  3. Kjære Vivian. Lykke til i morgen på sykehuset, og dette vil gå bra det kan jo ikke noe annet, eller det må gå oppover, ja du skjønner hva jeg mener, ord bare stokker seg her

  4. Her finns det fortsatt noen nisser som står og følger med fra sine utkikksposter, så her er det jul til litt over påske🎅🤶Krysser fingrer og tær for morgendagen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *