Når en pepperkakebaker…

Categories Blogg

Jeg var rimelig skutt når jeg gikk til sengs i natt , ja for det ble faktisk natt før jeg ble båret i seng av en minst like trøtt gubbe. Det rare var at vi egentlig gjorde oss klar for å gå til sengs like etter Skavland , men gubben syns det var så deilig og bare sitte med TVen av og bare med stearinlys som eneste lyskilde. Jeg satt på datamaskinen og han på mobilen , sammen nøt vi mørket og stillheten.

En time etter at jeg hadde lagt meg angret jeg på at jeg ikke bare tilbrakte resten av natta i godstolen , ja nå er det faktisk like før jeg kaster en tilpasset seng ut av huset. Aldri har jeg sett mer frem til en god natts søvn som jeg gjorde igår , jeg gikk sliten men lykkelig til sengs. Men dessverre gikk det ikke mer enn en time før forbannelsen slo til på ny. Ja for det er nettopp det jeg tror , jeg tror det er kastet en forbannelse over senga mi.

De siste nettene har nemlig senga begynt å skape seg igjen , luften i madrassen forsvinner ut under meg. Egentlig burde det blitt laget krimbok om denne hendelsen , hvem vil vel ikke lese en bok med tittelen “myrdet av en madrass.” Ja for det var slik jeg følte meg der jeg lå , madrassen hadde på nytt slukt meg hel. Der lå jeg og lurte på hva jeg skulle gjøre , men jeg tror jeg var for sliten til å tenke klart. Det endte i vertfall med at jeg ikke ringte på nattevakten , jeg var for sliten til å prøve å forklare en ny nattevakt hva hun skulle gjøre.

Det var ikke før gubben sto opp at en madrass ble blåst opp på ny , og da fikk jeg meg noen timer til på øyet. Men når jeg våknet rundt 10.30 så skjønte jeg at det hadde skjedd på nytt , det er ingen tvil om det er noe galt med madrassen. Så da var det bare å stå opp , det var rett og slett en befrielse og bli tatt opp til slutt.

Idag har det virkelig vært jul i huset , juledufter har kjempet om kapp i et lite hus. Nå har en liten gutt mast i dagevis , nå måtte mor handle inn så han kunne bake. Og vipps så ble en pepperkakebaker født på ny dette året også , faktisk to pepperkakebakere samlet seg rundt et spisebord. For selvfølgelig måtte storesøster være med , det blir lite baking uten henne. Det gikk ikke lang tid før en deilig lukt begynte å bre seg i huset , og plutselig kom en liten gutt løpende med en smaksprøve til mor.

Men det er ikke bare en liten gutt som har bidratt til et snev av julestemning idag , gubben har også bidratt på den fronten. Ribbe sto nemlig på menyen idag , og da dukker bestandig det samme spørsmålet opp. Ja ikke bare et spørsmål , men en hel rekke av spørsmål blir ropt fra et kjøkken hvert eneste år.

“Hvor mange grader kjære?”

“Skal jeg ha folie på?”

“Skulle den dampe først sa du?”

“Hvordan får jeg svoren sprø?”

Men etter tre timer var resultatet klart , det ble perfekt ribbe denne gangen også. Denne søndagen har vært både trist og god på samme tid , nyheten om et dødsfall i familien har preget dagen. Jeg kan ikke noe for det , men hver gang noen i familien eller bekjente går bort får jeg den samme tanken. Jeg syns det er vanskelig å sitte her med døden pustende i nakken og se på at en etter en faller ifra , det er ingen mening i det for meg…

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Når en pepperkakebaker…

  1. Ribba så nydelig ut. Det ble ribbe her i huset også. Var kjempegodt. Koselig å se de to som baker pepperkaker💜Har hatt noen års bakepause, men det blir vel mer etterhvert. Jeg skal bli bestemor i begynnelsen av februar 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *