Kvinner som hater…

Categories Blogg

Jeg ser det til stadighet, kvinner som rakker ned på andre kvinner. Vi lever i 2020, og fortsatt må vi kvinner tåle mye dritt. Men det som slår meg som rart er at halvparten av dritten vi får slengt i trynet kommer fra samme kjønn, over halvparten av dritten som spyes ut er det vi kvinner som står for.

Men hvorfor er det sånn? Hvorfor må vi alltid rette pekefingeren mot noe? Kanskje fordi vi er følelsesstyrt, ja for la oss bare innrømme det, vi lar følelsene ta overhånd noen ganger. Det er pokker meg ikke enkelt å være kvinne idag, spesielt ikke hvis du vil satse høyt. En bekjent av meg har jobbet knallhardt i mange år nå for å tre inn i arbeidslivet, men hun valgte en litt utradisjonell vei å gå, hun siktet seg høyt og inn i et mannsdominerende yrke.

Mennene tok henne godt imot, med åpne armer ble hun ønsket velkommen. Ingen sjalusi og spore, ingen intern konkurranse om å bli best, alle var på lik linje. Men det var av ikke alle som var like fornøyd med hennes valg av yrk, og det gikk ikke lang tid før det oppsto visking i gangene.

Det var av sine medsøstre hun fikk høre det, kvinnelige kolleger som hadde valgt bort den retningen. Kanskje de ikke turte, kanskje de ikke hadde mot nok til å satse på det de ville ha. Og plutselig dukket denne flotte damen opp, med et perfekt ytre og god selvtillit banet hun seg vei.

Denne flotte damen måtte slutte i jobben, arbeidsplassen ble en uholdbar sone. De klarte det, hatefulle kvinner klarte til slutt å bryte ned denne fantastiske damen, en dame som nå lever med angst hver eneste dag.

Heldigvis er ikke alle sånn, men hatefulle ytringer blir det bare flere av. For meg er det skremmende og se i enkelte kommentarfelt at de fleste er kvinner som lir av seg, godt voksne damer som har det som sin oppgave i livet å rakke ned på andre kvinner. Jeg blir skamfull på våres vegne.

Vi kvinner er sterke,i noen tilfeller MYE sterkere enn våre menn. Det er ikke måte på hva vi kan oppnå, og sammen kan vi dytte Goliat over ende hvilken som helst dag. Men vi kan også ødelegge et menneske, for la oss være ærlig, det er ingen som kan være mer hatefull og utspekulert enn oss kvinner når vi setter den siden til.

Vi har alle våre feil og mangler, ingen av oss er perfekte uansett hvor pent det ser ut utad. La oss heller vise hva vi kvinner er gode for, la oss begynne å heie hverandre frem. Sjalusi og misunnelse må skyves bort, vi må begynne å se det større bildet. For hver gang det dukker opp en kvinne som tør, ja da må vi heie henne frem. Hun baner nemlig vei, slik at det blir lettere for deg og meg i fremtiden…

2 kommentarer

2 thoughts on “Kvinner som hater…

  1. Kvinner er kvinner verst, sies det, og det tror jeg på. Misunnelsen rir noen som ei mare, og det blir ikke lagt skjul på. Jenter kan og er mange ganger infernalsk stygge mot andre jenter, sammenlignet med gutter. Tragisk, spør du meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *