Jeg vet ikke hva jeg skal si…

Categories Blogg

Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle oppleve å bli innesnødd i Bergen, men nå har det altså skjedd. Det har ikke vært så mye snø her siden det året jeg flyttet til Bergen fra Finnmark, da husker jeg at jeg måtte gå til jobb med snø opp til knærne. Folk fra nord kan gjøre narr av oss så mye de vil, men jeg tror kjeften hadde fått en annen lyd om de hadde bodd i en storby sammen med 300 000 andre mennesker.

Det 60 cm høye gjerdet til naboen er nesten forsvunnet...

Svigerfar har i hvert fall kapitulert, og det kan vi takke gubben for. Jeg vet ikke om dere har fått med dere hvor bratt bakken opp til nabolaget vårt er, derfor legger jeg ved en video som jeg tok i fjor sommer. Det er kanskje ikke så lett å se, men den er så bratt at vi ligger å kjører når vi skal opp. For ti år siden var vi en gjeng som hadde bakkeløp opp der, men nå tør jeg ikke prøve en gang med rullestolen.

Så når gubben kommanderte sin far ut sent torsdag kveld hadde jeg bange anelser, og det skulle vise seg at gubben hadde lagt en plan. Det var nemlig tid for søppeltømming i nabolaget, men siden det hadde kommet så mye snø så kom ikke søppel bilen seg opp. Det innebærer at vi må ta søppelspannet helt ned til hovedveien, og da må vi ned brattbakken.

Den gåturen hadde ikke gubben tenkt å ta, svigerfar ble kommandert med ut for en grunn. Heldigvis skjønte jeg hva gubben hadde i tankene når han dro sin far opp av sofaen, så jeg tvang gubben til å finne frem de gamle broddene mine. De måtte svigerfar ha på seg dersom han skulle komme seg helberget ned, gubben selv hadde som vanlig ingen betenkeligheter med å sende svigerfar ned bakken.

Snakk om å møte veggen, en hvit vegg…


Så mens svigerfar ble sendt av gårde med søppelspannet ned den isbelagte bratte bakken satte gubben seg i bilen, for svigerfar skulle i det minste slippe å gå opp igjen. Men det gubben ikke hadde tatt med i betraktningen var farten til svigerfar ned bakken, for selv med brodder på så gikk det unna med svigerfar ned bakken. I følge svigerfar selv var det uvisst om hva som kom først ned bakken, søppelspannet eller svigerfar.

Jeg har en mistanke om at svigerfar er glad for at oppholdet her nærmer seg slutten, for nå har svigerfar begynt med å gå å legge seg på formiddagen. Men når han er på besøk hos sønnen er det ingen kjære mor, og i går var det på an igjen. Gubben hadde nemlig fått en av naboen til å komme med firehjulingen sin for å måke hele oppkjørselen her, så igjen ble svigerfar kommandert ut.

Faktisk ble alle som var i huset kommandert ut av en bestemt gubbe, ja alle bortsett fra meg da. Nå skulle hele oppkjørselen måkes for snø en gang for alle, og da måtte alle mann i arbeid. Jeg må innrømme at det kriblet godt i kroppen min når alle løp ut av døren, jeg skulle gitt mye for å være med. Jeg tror jeg skal be gubben montere brøyteskjær på rullestolen min så jeg kan gjøre nytte for meg, men nå skal regnet tydeligvis kommer og da er det helt andre ting som bør monteres på rullestolen om jeg skal komme meg fram….

Ps: Det er noen mengder med snø i fjellsiden bak huset vårt, vi krysser fingrene for at det går bra…

5 kommentarer

5 thoughts on “Jeg vet ikke hva jeg skal si…

  1. Kan skrive under på at det der er et monsterbakken! Var det første eg spurte Geir om på vei opp: “Hva i helsikken gjøre der om vinteren!” 😀

    1. Det går som regel helt fint, men med de mengdene som har kommet i det hele sliter vi med å holde veien åpen. Vi har knapt rukket å brøyte før veien er nedsnødd igjen.

  2. Har fått med meg at det har snødd uvanlig mye i Bergen ja, og som trønder har jeg forståelse for fortvilelsen. Gjør ikke narr av dere sørpå! Sliter med mye snø selv, og gruer meg til det går over til regn!

    1. Nå var det helst de fra Finnmark jeg siktet til i innlegget, det er enkelte som er snar med å gjøre narr av oss her sørpå hver gang det snør. Jeg har selv bodd i Finnmark i mange år og vet hvor harde vintrene kan være der oppe, men det virker som om enkelte tror at de er alene om å ha mye snø her i landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *