Jeg ble faktisk rørt

Categories Blogg

Ja når gubben er fyrmester så gjør han det i hvert fall skikkelig , jeg tror det må ha vært nærmere 40 varmegrader i stua når vi la oss i går kveld. Aldri har det vært så varmt inne på soverommet mitt vinterstid , og når det var så varmt på mitt rom så turte jeg nesten ikke tenke på hvordan temperaturen var i etasjen over. Den etasjen som normalt sett er minusgrader i på denne tiden av året skiftet plutselig årstid , sommer i Sahara ørkenen er nok en grei beskrivelse. En liten gutt måtte ligge oppå dyna , og gubben har lagt og gispet etter luft hele natten.

Jeg ble så glad i går når jeg kunne stå opp til et varmt hus , varmepumpen har ingenting å stille opp med i forhold til peisvarme. Men i dag forberedte jeg meg igjen på en kjølig liten stue , for i dag hadde jeg ikke gubben hjemme. Det er kun han som gjør slike små ting , små ting som betyr så uendelig mye. Det bittelille ekstra er noe av det jeg savner mest når han er på jobb , for når jeg er alene så må jeg bestandig be om alt jeg vil ha gjort. Derfor ble jeg litt overrasket i dag når jeg sto opp , for jeg syns det var litt rart at huset enda var så varmt.

Vinteren er her enda

Greit nok at gubben fyrte over evne i går , men temperaturen burde nå ha gått ned så mange timer etterpå. Plutselig sto hun der , klar for en ny opplæringsvakt , og med den største selvfølgelig sier hun at hun hadde fyrt i peisen for det var litt kaldt. Aldri har jeg opplevd maken , etter kun tre dager med opplæring så viser hun at hun ser. Ser hva som trengs til enhver tid , og gjør det uten at jeg trenger å si noe. Jeg ble faktisk litt rørt , for jeg er ikke vant med at ting bare ordner seg selv. Får jeg flere slike assistenter i hus så blir jeg bortskjemt , og ingenting ville gitt meg større glede enn det. Men hun har de egenskapene jeg har savnet , hun behandler meg og mitt hus slik som hun ville hatt det selv.

Grillhytta kommer til sin rett i dette landsskapet

Med to assistenter på jobb så har dagen gått av seg selv , jeg har faktisk fått tid til å arbeide i fred og ro. Men jeg var litt bekymret for gubben , ja selv min datter ble litt sjokket i går. For når min datter kom med forslaget om at han kunne ta min bil på jobb slik at hun kunne låne gubben sin bil på skolen så hadde hun neppe forventet ja , men det ble altså svaret. Min datter konkluderte med at vi måtte fyre i peisen flere ganger , for nå hadde varmen tydeligvis gått til hode på han.

Men jeg skjønte at et ja måtte innebære noe , og innerst inne skjønte min datter også det. Hun kunne låne bilen dersom hun hentet lillebror i barnehagen , og den avtalen ble en lillebror spesielt glad for. “Du kan hente meg hver dag Dadda , for det er så gøy.” 
Så jeg fikk en lykkelig gutt hjem i dag også , storesøster er best…

2 kommentarer

2 thoughts on “Jeg ble faktisk rørt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *