En vakker lørdag

Categories Blogg

I dag gikk turen til vakre Hardanger , nærmere bestemt Jondalen. Vi våknet opp til nok en sommer dag , havet lå der blikkstille og glitret under solstrålene. Både gubben og jeg måtte nesten gni oss i øynene for å tro at det var sant , vi kunne ikke ha fått et bedre vær. Etter en litt hektisk start (som alltid) kom vi oss avgårde , og det var spesielt en som var veldig klar for å dra på tur i dag.

Jeg skjønte ingenting når døra mi gikk opp i natt , ja jeg sier natt for viserne på klokken hadde ikke bikket fem engang.
” Er du våken mamma , for nå skal vi snart dra ” 
Han ville tydeligvis ankomme naboen sin hytte til frokost tid , en liten gutt var mer enn klar for å dra. Det var ikke mye søvn å få etter det , en liten gutt har gått i skytteltrafikk mellom stuen og soverommet mitt fra fem til åtte. Så at jeg var trøtt når gubben dro meg opp av senga er det ingen tvil om.

Men selv om jeg var trøtt som en dupp når vi startet så våknet jeg rimelig kjapt når vi nærmet oss Hardanger , en skyfri himmel og frodig natur var som påfyll for to øyne. På fergen fikk vi virkelig et praktfullt syn , naturen viste seg fra sin beste side. En liten andefamilie var også ute på tur , tre små andunger svømte etter på slep. Etter fergen hadde vi bare en kort kjøretur på tyve minutter igjen , og for et landskap vi kjørte igjennom.

Det gikk knirkefritt å finne frem , og vi ble tatt imot med åpne armer. På verandaen fikk jeg meg litt av en utsiktsopplevelse , det var som å se utover hele Norge. Guri for en vakker plass , jeg skjønte godt hvorfor de falt for dette stedet. Vi kom til duk og dekket bord , jordbær , blåbær , vafler og hjemmelaget pai ble servert. Jeg spiste over evne , eller som gubben sa “du har jo ete mer no enn på hele uken.”

Da var det godt vertskapet hadde planlagt en gåtur etter lunsjen , og det skulle vise seg å bli litt av en tur. For langs hele veien var det satt opp ulike kunstverk , og når en liten gutt sa at det var som å gå gjennom en eventyr skog så måtte jeg si meg enig. Fem kilometer endte vi opp med , og i den varmen var det mer enn nok. Vi avsluttet dagen med grilling i godt selskap , denne dagen kommer jeg til å leve lenge på. Tusen takk til Trond og Kari for en fantastisk dag , dere har virkelig gitt oss en uforglemmelig dag. Under ligger noen bilder fra dagen vår , håper dere har hatt en like strålende lørdag som vi har hatt…

9 kommentarer

9 thoughts on “En vakker lørdag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *