En spennende dag…

Categories Blogg

Det er lenge siden jeg har stått så tidlig opp som idag , det skjer kun når vi skal noe spesielt. Men så var det nå også en spesiell dag i dag , en liten gutt skulle besøke skolen for første gang. En skole hvor tre søsken har gått før han , akkurat som en liten gutt har de også løpt rundt i den samme skolegården. Og akkurat det fikk jeg en påminnelse om idag , for når jeg så at de samme lærerne som engang hadde mine eldste barn så kom alle minner tilbake.

Det føles som igår at jeg fulgte mine eldste barn til den samme skolen etter at vi flyttet hit , men nå er det snart ti år siden. Det føltes ut som om sirkelen hadde endet når vi flyttet tilbake til Bergen fra Vardø , og spesielt når mine eldste barn til slutt havnet opp på den samme ungdomsskolen som jeg engang gikk på. Mest sannsynlig så vil en liten gutt også ende opp på den skolen etterhvert , og da vil også han se bildet av mamma sin klasse henge i gangen der. Klassebildet til mine barn henger også der , og når en liten gutt begynner på ungdomsskolen så vil han også sikkert havne på den samme veggen.

Kan dere se hvem som er meg?

Men først er det barneskolen som står for tur , og idag skulle en liten gutt få en smakebit på det som venter. Selv jeg var spent i dag , noe som medførte til at jeg var lys våken allerede klokken 07.00 idag. Gubben dro meg opp en time etterpå , planen var at vi skulle stå klar på skoleplassen når en liten gutt kom gående med resten av barnehagen. Litt før 09.00 sto vi utenfor skolen og ventet , og like etter kom en lang rekke med spente barn gående. De var så fine der de kom , hånd i hånd kom de med store smil rundt munnen.

En liten gutt kom helt sist , han lyste opp når han oppdaget at vi sto og ventet. Jeg så at han var litt skeptisk , men smilet kom når han så at vi var på plass. Jeg må innrømme at det var litt rart for meg også , for når gamle kjente lærere kom for å hilse på kom alt av minner tilbake. Både rektor og avdelingsleder kom for å hilse på oss , det var tydelig at de visste hvem vi var foreldre til. Vi ble stående ca en halv time på skoleplassen , men når faddrene og alle lærerne tok med seg de nye spente elevene på rebusløp fant vi ut at vi kunne trekke oss stille tilbake.

En liten gutt syns nok det var litt skummelt at vi skulle dra , men heldigvis hadde han alle vennene sine rundt seg. Jeg har vært veldig spent på å få høre hvordan resten av dagen hadde vært , og når jeg hørte en liten gutt kom løpende inn døren i ettermiddag skjønte jeg at han hadde mye å fortelle. Han har snakket på inn og utpust i hele ettermiddag , det var tydelig at denne dagen hadde satt spor. Tusen spørsmål kom som perler på en snor , nå ville han vite alt om hva de skulle gjøre på skolen.

“Se mamma , regnbuen er her”

 

Så mor fikk nok å svare på idag , vi har gått igjennom alt en liten gutt lurer på. Men plutselig ble han veldig alvorlig , og det var som om jeg kunne se hva han tenkte på.
“Syns du det er litt skummelt vennen?” spurte jeg med et varmt smil rundt munnen.
“Ja hvordan viste du det mamma?” 
En liten gutt så på meg med store øyne , jeg kunne se hvor overrasket han ble.
“Jo for jeg syns også det var litt skummelt når jeg begynte på skolen” sa jeg i håp om at det kunne gi han litt trøst.

Det var da det kom , en setning fra en liten gutt som fikk smilet frem på hele familien.
“HÆ har du gått på skole mamma? Men du er jo så gammel??” 
Ja der fikk jeg den , jeg var tydeligvis alt for gammel til å ha gått på skole. Han har jo for så vidt riktig , barneskolen er jo bare for barn….

6 kommentarer

6 thoughts on “En spennende dag…

  1. Ja jeg blir så rørt når jeg får være med 1. skoledag. Var det med mine to pluss eldste barnebarn og tenk nå skal han på ungdomsskolen. Ja er jo litt tid før første skoledag da 🙂

  2. Ja tenk om man ble født “gammel” og var ferdig utlært? Det hadde blitt mange arbeidsledige lærere… Jeg har forresten fått min engel i posten i dag fra Lampegiganten. Den var utrolig nydelig, nesten finere enn på bildene du har lagt ut. Takker for det tipset der.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *