De beste øyeblikkene i livet er gratis…

Categories Blogg

Sommeren er for lengst et tilbakelagt kapittel, høsten er ankommet med all sin prakt. Landet vårt dekkes av et fargesprakende spill, som et maleri malt med alle fargetoner. Kulden har meldt sin ankomst, en frisk luft som fyller både kropp og sjel, en luft som fyller dine lunger med en ny kraft av ren velvære. Sto du opp tidlig i dag? La du merke til at fuglene har for lengst sluttet å synge? Kanskje du la merke til at gresset var duggvått etter nattens kalde temperaturfall?

Solen er snudd og det blir stadig mørkere. Fikk du med deg soloppgangen kanskje? Hvor vakkert de første solstrålene farget himmelen rosa. Så du hvordan solen stadig ble større der den steg opp i horisonten. Eller kanskje du fikk med deg månen når den kom opp i går, hvordan den kom skinnende frem bak fjelltoppen, og ga lys til et mørke så svart.

Det er disse øyeblikkene som gjør livet så fantastisk, det er slike øyeblikk jeg vil fylle dagene mine med. For like selvfølgelig som at solen kommer opp hver dag, så skifter naturen årstid. Har du noen gang tenkt over hvor fantastisk det egentlig er? Hvor mye glede naturen gir oss, og det beste av alt, det kommer til oss gratis.

Jeg lengter tilbake til en tid hvor jeg var i ett med naturen, de nydelige øyeblikkene som oppsto når det var fred i mitt sinn. Jeg lengter tilbake til en stille sommerdag, havet ligger blikkstille og den eneste lyden man kan høre er måkeskrik og en stille lyd fra kajakken der den glir gjennom vannet. Det er tidlig på morgenen, verden er så vidt begynt å våkne til liv, det er bare meg og kajakken omringet av salt sjø så langt øyet kan se.

Jeg lengter tilbake til en høstdag så fin, et fargesprakende landskap kommer til syne etter hvert som jeg går. Stien er bratt og kronglete, sakte beveger jeg meg stadig oppover. Jeg er omringet av trær med blader i vakre farger, bekken sildrer i bakgrunnen som en vakker melodi, og der går jeg i ensom majestet og ser hvordan landskapet åpner seg i takt med hvert skritt jeg tar.

Nå sitter jeg her uten mulighet til å bevege meg i egen kropp, de magiske øyeblikkene som jeg engang hadde for meg selv er blitt et vagt minne. Men nye øyeblikk dukker likevel opp, øyeblikk som jeg før hastet forbi for livet kom i veien. Disse øyeblikkene gir meg mye glede, naturen gir meg fortsatt så mye. Jeg elsker å se rosene springe ut til en vakker vårdag, jeg elsker følelsen av de første varme solstrålene på en varm sommer dag.

Men det er en ting jeg elsker mer enn noe annet, det er en årstid som gir meg fred i mitt sinn. Vinteren står snart for dør, en vakker tid med en stillhet så god. Når det første snøfallet legger seg for første gang da finner du meg ute, bare for å kjenne de første snøfnuggene mot mitt kinn, det er livet det….

 

9 kommentarer

9 thoughts on “De beste øyeblikkene i livet er gratis…

  1. Jeg lurer på hva du hadde vært dersom du ikke hadde fått denne sykdommen
    Du er så flink til å skrive med en innlevelse.Må bare lese alt du skriver.

  2. Du må ha fått utlevert svært mange gode egenskaper.En av de er din flotte måte å skrive med en fantastisk innlevelse. 💖

  3. Jeg er også minst like glad i vinteren som sommeren, og ville aldri vært den foruten. 🙂
    – Så innmari fint håret ditt er nå, forresten! Elsker den stripeeffekten der

  4. Du skriver så gripende vakkert❤️ Jeg elsker høsten, vakre farger og levende lys🍁🧡🍁

  5. Du har ordet i din makt, Vivian 💜 personlig liker jeg høsten best. Naturen er så vakker med sin fargeprakt . Jeg liker vinteren dårligere og dårligere. Den var på besøk her i Alta i forrige uke,men den tro sin vei. Regner med at den kommer svært sterkt tilbake 😪 ønsker deg og din familie en fin helg 💕

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *