Jeg skjønner ikke dette egentlig….

Categories Blogg

Det er ingen tvil om at det å blogge tar tid, når du i tillegg må bruke øynene for å skrive tar det ekstra lang tid. I tillegg er jeg avhengig av at noen rundt meg knipser bilder hver dag, noe som ikke er like enkelt hele tiden. For det dukker alltid opp små øyeblikk som jeg gjerne vil dokumentere, men som er over før jeg får gitt beskjed.

Men på tross av små utfordringer så skriver jeg, og jeg har funnet min måte og gjøre det på. Jeg har funnet min flyt, så selv om det tar tid så prøver jeg å utnytte all den tid jeg har. At jeg bruker timevis fremfor skjermen hver dag er det ingen tvil om, og at natten også ryker med noen ganger er også et faktum.

Ja for noen ganger er det ikke timer nok i døgnet, ikke om man skal ha et liv utenom ihvertfall, jeg sitter faktisk mer fremfor skjermen nå enn da jeg var i arbeid. Men så har jeg jo et liv utenom også da, og familien kommer først uansett. Det er en av grunnene til at natten ryker med, for ettermiddagene her i huset er hellig.

Men selv om målet med bloggen er å sette søkelyset på en alvorlig sykdom og hvordan hverdagen egentlig er, så har jeg også en egoistisk grunn til å blogge. Jeg vil nemlig sette et avtrykk, jeg vil gi mine kjære noe og se tilbake på. For det er en fin tanke at mine fremtidige barnebarn kan lese mine ord. De kan likevel bli kjent med en bestemor de aldri fikk møtt.

Nå har jeg blogget i over ett år, og sakte men sikkert har jeg opparbeidet meg en fast leserskare. I begynnelsen tenkte jeg ikke så mye på antall lesere, kunne jeg gjøre en forskjell for bare en person så var det mer enn godt nok for meg. Jeg hadde ikke helt troen på at bloggen kunne nå noen vei.

Men noen hadde tydeligvis troen på meg, mine ord begynte plutselig og nå ut. Jeg øynet et håp, et håp om å gjøre en forskjell. Plutselig hadde jeg fått en gave, jeg fikk plutselig en stemme igjen. Jeg innså at jeg kunne gjøre noe, fremme en sykdom så ubarmhjertig.

Da blir det faktisk viktig med leserantall likevel, og merk dere at skriver leserantall!! For meg er det antall lesere som betyr noe, ikke hvor mange sidevisninger jeg har i løpet av et døgn. For det er nettopp sidevisninger Blogg.no opererer med.

Dette er faktisk noe jeg ikke har særlig begrep om, og når jeg søkte etter en forklaring ble jeg ikke mye klokere akkurat. Bare se her…

“En sidevisning er definert som en visning av en side på nettstedet ditt som spores av sporingskoden i Analytics. Hvis en bruker laster inn siden på nytt etter å ha kommet til siden, blir dette regnet som en ekstra sidevisning. Hvis en bruker navigerer til en annen side og deretter går tilbake til den opprinnelige siden, blir enda en sidevisning registrert.”

Men det lille jeg forstår, ja det forteller meg at sidevisninger er mulig å manipulere. Jeg har alltid trodd at antall lesere økte statistikken, men slik trenger det nødvendigvis å være. Det er jo litt synd at det skal være sånn, for det kan føre til at mange gode blogger blir forbigått. Jeg konsentrerer meg om å få flest mulig lesere, for det betyr mer enn selve plasseringen på en liste, selv om jeg må innrømme at det er gøy å være der oppe i ny og ne 🤗

Men selv om jeg ikke er oppi toppen enda, og selv om denne bloggen tar mye tid, så elsker jeg det. Jeg har sagt det mange ganger, men livet mitt har fått en helt ny betydning etter jeg startet å blogge, på mange måter har den vært livreddende. Nå trenger jeg ikke sitte i en stol og råtne bort, på tross av utfordringene med sykdommen så har jeg funnet noe som holder meg skjerpet og som gir meg livsglede.

Det betyr mer enn sidevisninger, det betyr mer enn topplasseringer. Jeg har fått en stemme igjen, og takket være dere begynner jeg å nå ut. Denne bloggen har gitt meg opplevelser jeg aldri ville ha fått muligheten til ellers, den har vist mine kjære hvor mye nestekjærlighet som finnes der ute. Så derfor fortsetter jeg, for denne bloggen er så mye mer, denne bloggen er mitt eget avtrykk i livet….

 

21 kommentarer

21 thoughts on “Jeg skjønner ikke dette egentlig….

  1. Jeg leser deg med stor glede hver dag. Du har blitt en viktig stemme som når frem i det offentlige rom. Gjennom dine ord blir vi kjent med deg, ditt liv og ikke minst med dine erfaringer.
    Jeg håper også hjelpeapparatet kan bruke din blogg til å høste erfaring og forståelse.
    Stå på 👍👍

  2. Jeg er mektig imponert over måten du skriver på og hva du får fram med det du skriver. Jeg leser hver dag, og gleder meg over hva du skriver. Stå på fine deg❤️❤️

  3. Jeg er blitt fast leser av bloggen din, og dette er den bloggen som gir meg mest å følge.
    Dette er den første bloggen jeg sjekker hver dag, for å lese siste innlegg fra nettopp deg Vivian.
    Du skriver så godt og så levende, og du treffer meg midt i sjelen gang på gang.
    Og åpner latterdøren min titt og ofte…😂

    Vil du høre noe rart forresten? Jeg drømte om deg og gubben på Vixen i natt!😂 Husker ikke handlingen, slik det ofte er når man våkner fra en drøm, men husker at dere var der og du suste nedover den røde løperen i blitzregn📸 👸🍾

    Ønsker deg en flott torsdag💛

    1. Ååå så flott Heidi, det betyr så uendelig mye å høre at du liker det jeg skriver, og måtte du være sånn sanndrømt, jeg kjører mer enn gjerne gjennom blitzregn 😂💜

  4. På tross av små? utfordringer, skriver jeg.. skriver du. Du skriver med øynene!! En liten forklaring har vært ok. Ellers så er bloggen din veldig inspirerende og tankevekkende. Mine utfordringer som funksjonsfrisk blir så uendelig små.

  5. Dette er den beste bloggen jeg leser. Du skriver så utrolig bra. Dine barnebarn kommer til å være sååå stolt av mormor/ farmor, fordi du virkelig setter et megaavtrykk. Du løfter fram en utrolig utfordrende situasjon, nemlig det å leve med en dødelig sykdom, og det gjør du med bravour ❤️Du er bare utrolig 💜

  6. Jeg leser faktisk bare din blogg fast, har vært innom en blogger til noen få ganger. Men det er DIN blogg som rører meg på flere/alle måter💜 Din ståpå vilje er det ingen som slår👍 Faktisk er det bloggen din det første jeg går inn på når jeg står opp, sjekker gjerne flere ganger om dagen/kvelden om du har skrevet noe/mer😊 Stor klem til deg fra meg💜🥰❤💐

  7. Din blogg er den eneste bloggen jeg følger 💕 Du skriver så levende og ærlig at jeg er imponert hver dag 🤗 Klem til deg herlige Vivian ♥️

  8. Jeg er ingen stor bloggleser, de aller fleste gir meg ingen ting, men din leser jeg fast og får med meg alle innlegg.
    Du skriver veldig godt, ærlig, hudløst, muntert med mye humor og du lærer, i alle fall meg, mye om livet og hvor skjørt det er.
    Du ligger fint til på listen, har en fast leserskare, og det uten overskrifter som kun er for å få folk inn på bloggen. Blogger med sånne overskrifter leser jeg kun en gang.

    Nå er jeg så glad for at dere endelig bytter BPA-leverandør, den dere har er så uproff at jeg har ikke ord. Toppen var når du omtrent fikk skylden for at de ansatte ikke møtte opp fordi du skrev det på bloggen. De lovte gull og grønne skoger, gikk fra dere (og lo hele bakken ned, nå lurte vi dem godt, sånn tenker jeg) med lovnad om bedre tider. Holdt det ei uke? Da er kaka kokt.

    Fint at media tar tak, BT er ei stor avis, mange får dette med seg og media er det eneste som er riktig i noen tilfeller når man har prøvd selv lenge nok. Jeg har brukt media jeg og.

    1. Jeg er så takknemlig for at BT trykker det jeg skriver, det betyr så uendelig mye. Tusen takk kjære Kristin for at du følger meg, og sender meg mange gode ord, det varmer skal du vite 💜

  9. Hei!

    Jeg følger kunn din blogg..du er et herlig menneske som skriver om det som er bra og ikke så bra..Du får vertfall meg til å sette mere pris på mitt eget liv og tenke over tingene flere ganger..du skriver så levende..du er unik..

    Klem fra Britt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *