Jaja sier jeg bare…

Categories Blogg

Jada så var jeg så dom å se igjennom blogglisten igjen, toppen vel og merke, prøve å finne ut hva ungdommene leser, hva som fenger, ja hva som rører seg der ute, eller rettere sagt, her inne i Bloggverden. Selvfølgelig finnes det mange gode, jordnære og reelle blogger der ute, men gudene skal vite at det er nok av de som er helt i andre enden.

Vær så snill og minn meg på å aldri gjøre det igjen. For jeg kan ikke hjelpe for det, men jeg lar meg provosere. Hvem er det som leser disse bloggene? Hvem er det som deler disse innleggene? Jeg blir frustrert, ikke på mine egne vegne, men på den neste generasjon sine vegne.

For jeg mener alvorlig talt, at er du blogger idag, så medfølger det også et visst ansvar. Det er ikke sååå lenge siden jeg hadde et debattinnlegg i avisen om nettopp det (du kan lese det her) , det var til og med en debatt på NRK om samme tema, men til ingen nytte. Er dette samfunnet blitt så opptatt av penger og glamour at vi glemmer det som er viktig her i livet?

For hva gjør disse toppbloggerne når utseende begynner å falme, når de får egne barn som stiller spørsmål om hva de jobber med , hva da? Vi kan jo risikere at det er disse som skal representere landet vårt på sikt, med verdier som består av skjønnhetsoperasjoner, Gucci veske og perfekte kropper. De er jo allerede frontet i media opp og ned i mente, så det skulle ikke forundret meg om en av de stilte til valg og vant overlegent, Gud bevare meg vel…

For mens jeg prøver å kjempe en kamp med å fronte en forferdelig sykdom, så er de opptatt av penger, kropp og merkeklær. Det verste er imidlertid at de tjener gode penger på dette, at ungdommene våre sluker det rått, og at det ser bare ut til å eskalere. Det gjør meg trist, fryktelig trist.

Det verste var imidlertidig en blogg til en ung jente som jeg kom over. Hun jobber som stripper (joda), men det var imidlertid ikke det verste. For hun hadde ramset opp sine mål for fremtiden. Noen av disse var å bli millionær før fylte 25, eie sin egen Villa blant annet og kunne reise rundt og bo på luksushoteller på andre sin regning!

Jeg blir helt matt jeg. Her er det unge jenter som dropper ut av skolen for å jobbe som blogger, og ja, hvorfor ikke? De får jo slengt penger og PR etter seg! Nei vet du hva! Takke meg til hardt arbeid på den normale måten! Gå på skolen, få deg en utdanning, bidra til samfunnet og vær deg selv! Det prøver jeg å lære mine barn, hva med deg???

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Jaja sier jeg bare…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *