Plutselig ble det full vinter…

Categories Blogg

Jeg syns julen kommer tidligere og tidligere hvert år, og i år syns jeg den kom ekstra tidlig. Jeg har ikke vært ute på noen dager nå, så når jeg omsider kom meg ut i går fikk jeg litt sjokk. Halve nabolaget var ferdig pyntet til jul, og jeg hadde ikke begynt en gang. Jeg har hatt mer enn nok med å finne ut av julegaver, noen er jeg ferdig med men jeg har enda mange igjen.

Jeg er vant til å vente til 1 advent, først da tar jeg frem julepynten. Men i år er vel første gang jeg føler at jeg er seint ute med ting, og den følelsen ble forsterket i går. Jeg fikk nemlig sjokk i går når jeg sto opp, for ute var det blitt helt hvitt i løpet av natta. Det snødde så kraftig at øya over fjorden forsvant i mengden av snøfnugg, det er lenge siden jeg har opplevd at det har snødd så mye her i Bergen.

Det var synet av snøen som virkelig ga meg julestemning i går, og jeg tror ikke jeg var den eneste. For plutselig begynte gubben og romstere på kjøkkenet, og det var først når jeg kjente en velkjent duft komme sigende at jeg skjønte hva han og en liten gutt holdt på med. Det var pepperkake baking på gang, og den deilige duften forsterket julestemningen enda mer.

Det var i går jeg virkelig bestemte meg, nå var det på tide å begynne. Så i dag var det bare å komme seg opp, for nå skulle det pyntes til jul! Er det noe jeg virkelig savner så er det å kunne pynte selv til jul, men heldigvis har jeg assistenter som kan hjelpe meg. Det første jeg må sjekke hvert år er om lysene fungerer, jeg har lært på den harde måten at det lønner seg å sjekke det tidlig.

Dette telys hjertet kjøpte jeg det året jeg og min mann traff hverandre, og når julen nærmer seg blir de blanke telys glassene byttet ut med røde…

Hvert år blir jeg overrasket over hvor mye julepynt jeg har, ja og utelys da. Det har blitt noen esker opp i gjennom årene, noe nytt og noe gammelt. Det er så mange minner opp i de eskene, og jeg blir varm om hjertet hvert år når vi tar de frem. Det var godt å begynne i dag, men den som ble mest glad i deg var en liten gutt. Jeg fikk verdens beste klem når han kom hjem fra skolen i dag, gleden i øynene hans gjorde dagen i dag uforglemmelig…

1 kommentar

1 thought on “Plutselig ble det full vinter…

  1. Så koselig julestue. Jeg ser også at julepynten kommer fram tidligere og tidligere år for år i nabolaget. Kanskje folk synes det er viktig å gjøre det koselig rundt seg i disse tøffe tider?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *