En god opplevelse…

Categories Blogg

Så lenge jeg kan huske har jeg hatt tannlegeskrekk, det har vært så ille noen ganger at jeg har besvimt på venteværelset.
Jeg husker en opplevelse spesielt godt, jeg hadde gått rundt med tannpine i en uke.
Til slutt måtte jeg bare krype til korset, jeg måtte til tannlegen. Jeg husker at jeg følte alt blodet i hodet forsvant når han sa at jeg måtte rotfylle, jeg ville heller gå igjennom ti fødsler fremfor å sitte i den tannlegestolen. Enden på visa var at jeg til slutt beit tannlegen i fingeren, ingen god opplevelse for verken han eller meg.

Etter jeg fikk ALS så har tennene blitt nedprioritert, men for 2 og et halvt år siden ble jeg kontaktet av den kommunale tannlegen her. De tilbydde meg et hjemmebesøk, og det takket jeg til slutt ja til.
Jeg var så nervøs når de kom, samtidig føltes det tryggere å være hjemme.
Tannlegen var helt fantastisk, både hun og tannlegesekretæren ga meg den tryggheten jeg trengte. Og heldigvis fant de ikke noen alarmerende funn, tennene mine var ok til tross for at jeg ikke hadde vært hos tannlegen på fire år.

For en stund siden ble jeg kontaktet igjen, tannlegen mente at nå var det tid for et nytt hjemmebesøk. Det var tross alt to og et halvt år siden sist, og det var litt for lenge.
Så idag kom de, og det rare var at jeg var helt rolig.
Jeg husket nemlig hvor godt det var å få renset tennene sist, den følelsen av velvære har jeg aldri glemt.

ALS er en kompleks sykdom, selv kjevepartiet blir påvirket.
Ikke klarer jeg å gape så høyt lenger, og det føles som om munnen min krymper litt for hver dag som går.
Gubben sier alltid at jeg må gape høyere når han pusser tennene mine, men løvegapet har forsvunnet for godt.

Det ble en god opplevelse i dag, den roen tannlegen viste smittet over på meg.
Men det beste var at de heller ikke denne gangen fant noen overraskelser, noe som overrasket tannlegen. Jeg har alltid hatt sterke tenner, men at det ikke hadde skjedd noe på to og et halvt år var nesten for godt til å være sant.
Spesielt med tanke på hvor mye godteri jeg spiser hver dag, og brusen jeg drikker.
Men enda godt noe fungerer, og nå har vi avtalt at de skal komme en gang i halvåret for en sjekk. Så nå sitter jeg her med nyrensede tenner og føler meg strålende, en liten ting som gjorde dagen min perfekt idag…

13 kommentarer

13 thoughts on “En god opplevelse…

  1. Så fantastisk at de har et sånt tilbud! Og så godt at opplevelsen var god! Har selv tannlegeskrekk, men har vært heldig og fått en tannlege som lar meg styre tempoet, og han følger godt med på pusten. Ser han at jeg stresser stopper han. Å møte sånne trygge tannleger betyr så mye! Og godt at de som kom hjem til deg gir deg den tryggheten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *