Tre måneder om gangen…

Categories Blogg

Jeg smiler for meg selv, inntrykkene fra gårsdagen sitter enda ferskt i minne.
Stadig lar jeg meg overraske over hvor fort ting kan snu, hvor lite som skal til for å endre en hel tilværelse. I seks år har jeg hatet disse tre måneders kontrollene, og plutselig får jeg en av mine beste dager på nettopp en kontroll time.

 

Endelig opplevde jeg noe positivt med disse kontrollene, og det er noe jeg har ventet på lenge. Endelig ser legene det jeg ser, at det er fullt mulig å ha et godt liv på tross av at man lever med ALS.
Seks år med denne sykdommen har gitt meg så mye, opplevelser jeg aldri ville fått dersom jeg ikke hadde fått ALS. Og selv om livet er brutalt til tider så er gledene ved livet blitt større, og det er nettopp disse gledene jeg lever for.

 

Dvele ved fortiden har jeg for lengst sluttet med, ikke ser jeg langt fremover heller. Tre måneder om gangen er det jeg lever for, alt som betyr noe for meg er her og nå.
Men tre måneder er faktisk ganske mye denne gangen, for nå ser jeg at en ny vår er innenfor rekkevidde. Neste gang jeg skal på kontroll er i April, og da er våren nær.

 

Det er nesten så jeg kan smake vårluften her jeg sitter, en årstid som på mange måter representerer livet er nær.
Legger jeg kortene mine riktig så kan jeg igjen se en spirende jord, nyte synet av fargerike sommerfugler under en himmel så blå.
Vinterluften biter tak i meg hver gang jeg går ut, men jeg vet at om tre små måneder er det over. Tre måneder om gangen har nå blitt til seks år, og enda lever jeg med en drøm om å igjen få oppleve en ny vår…

15 kommentarer

15 thoughts on “Tre måneder om gangen…

  1. En ny vår. Det gjør godt for alle å si de ordene og selvfølgelig aller best for de som ikke helt vet hva fremtiden vil bringe.

    At du er stabil var godt å høre.

  2. Jeg gjentar, hatten av for deg. Du er så positiv og skriver så godt om både sorger og gleder 😍

  3. En ny vår håper vi på. Og du jeg håper våren kommer før det har gått tre måneder. Mars er en vårmåned her i huset. Datteren har fødselsdag 2. Mars, og hun hevder hardnakket at da er det vår…

  4. Hei ! Du er en fighter , ingen tvil om det.Gubben har rett.😊 Det du skrev ; tror det var 5 /1 ? om flamnen som fortsatt brenner. Det får meg til å tenke på diktet .Do not go gentle into that good nigt . Spessielt første verset Riktignok skriver han om alderdom, men tror han mente det var relevant i mange situasjoner. Dylan Thomas?.. Jeg tolker det som som livsvilje , og litt vise fingeren til det som truer,💪 Ønsker deg en kjempefin helg med dine.💖

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *