Jeg velger det gode i livet…

Categories Blogg

Som dere sikkert har forstått så velger jeg å fokusere på de positive sidene som livet har å by på. Dette betyr jo ikke at jeg aldri har dårlige dager, men jeg prøver å skape positive øyeblikk, fokusere på de små tingene som gir meg glede når alt egentlig føles håpløst. 

Dette er noe alle mennesker kan lære seg bare man ønsker det selv. Vi er vår egen “Herre” i vårt eget liv. Det er kun deg selv som kan skape forandring i ditt eget liv, du har selv ansvaret for hvordan ditt liv skal leves, og hva du velger å bruke tiden din på. 

Når dagen din føles dritt, og du føler alt går i mot deg, da må du finne den lille tingen som virker som den skal og fokusere på den. Jeg satt her en dag og hadde en skikkelig drittdag. Ingenting gikk som det skulle og alt føltes så meningsløst. 

Når man har det sånn så begynner hjernen og krisemaksimere alt som skjer rundt deg, ihvertfall er det sånn for meg. Det “baller” bare på seg med ting som kan gå galt, og man havner i en dårlig sirkel. 

Men tilbake til min “drittdag”. Akkurat den dagen føltes det som om hele universitet var imot meg. Trygden min kom ikke inn som vanlig, hvilestolen min sluttet brått og virke, favoritt pålegget mitt hadde noen spist opp og jeg hadde dataproblemer. 

I det hele og det store, små bagateller som klarte å ødelegge en hel dag. Så når jeg satt der og bannet fremfor datamaskinen som ikke ville lystre, fikk jeg en liten åpenbaring. For jeg tar meg i å fortsette å være forbanna etter at tingene begynner å virke igjen, og jeg tenker ” hva blir det neste som går galt”. Akkurat der og da skjønte jeg at her måtte jeg endre tankegangen. 

Så da prøvde jeg febrilsk å finne små ting som jeg kunne fokusere på, som at assistenten fikk opp syltetøy lokket som hun hadde arbeidet sånn med , eller at den genseren til Isak  som vi hadde lett etter i dagesvis plutselig dukket opp igjen. 

Og der og da skjedde det noe, alt begynte å ordne seg. Trygda kom inn på konto, reperatøren ringte plutselig og sa at kom og fikset stolen og datamaskinen min klarte jeg mirakuløst og ordne. Jeg har stor tro på at hvordan vi tenker preger oss i hvordan vi lever livene våres. Så prøv å finne små ting som kan endre tankegangen DIN neste gang det stormer som verst, kanskje blir du og overrasket. 

I går hadde vi besøk av mine nydelige tantebarn. Isak ble så glad når de kom og han hadde gledet seg hele dagen. Det er fint at de er noenlunde jevngamle, for de har mye glede av hverandre når de først møtes. Jeg var til og med så heldig å få tegning i gave fra det eldste tantebarnet mitt🧡.

 

Når man snakker om å velge det gode i livet, gjett hva vi skal ha til middag i dag?? Det lukter jul i hele huset her, for vi starter denne uken med Pinnekjøtt!! For en perfekt måte å starte en uke på, eller?? Det har til og med snødd så mye ute at i ettermiddag kan Isak renne på akebrett. Hvem sa at mandager var kjedelige og grå?? Ikke meg ihvertfall…. 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *