Selskap fra morgen til kveld

Categories Blogg

Det lille fuglehuset som mine foreldre kom med er virkelig populært, det er full aktivitet fra morgen til kveld. Fuglekvitter er det første jeg står opp til og det siste jeg hører før jeg legger meg, foruten om barnelatter så er det den vakreste melodien jeg hører. En ny vår synges inn, og jeg nyter den til det fulle.

Idag har jeg ikke bare hatt selskap av små fugler, min datter har også vært hjemme. I hver vår ende av stuen har vi sittet sammen i stillhet, noen ganger er det nok å bare være sammen. Ord blir overflødig noen ganger, stillheten sier alt. Et lite smil er nok noen ganger, de stille ord kan sees i et lite blikk.

En stille stund sammen er alt jeg trenger, føle hvordan roen og kjærligheten kryper under huden på meg.
Det fikk jeg idag, en hel formiddag med ro. Akkurat det tror jeg var bra, for når en liten gutt kom hjem ble freden brutt. Full av energi kom han som vanlig løpende inn her, lyden av små energiske barneføtter skremte vekk to stakkars fugler som var i ferd med å innta dagens tredje måltid.

“Mamma mamma, du må se på bildene vi har sendt deg” hørte jeg han rope fra gangen, og like etter sto han trippende fremfor meg.
Igjen måtte jeg le, for bildene sa sitt. Det er ingen tvil om at en liten gutt har fått Bella ciao sangen på hjernen, og det var han tydeligvis ikke alene om. De har hatt det travelt på SFO idag, for guttene sto i kø for å lage sin egen Bella ciao maske.

I en måned nå har jeg prøvd å få en liten gutt til å høre på andre sanger, men selv jeg skjønner når jeg må gi tapt. Jeg syns jeg kan se de fremfor meg, en haug med gutter som løper rundt i skolegården med like masker på.

Selv har jeg ikke vært ute på noen dager, det er jo så kaldt ute igjen.
Solen skinner fra en blå himmel og jeg sitter inne under ullpleddet, jeg trenger litt flere varmegrader i solveggen. Heldigvis går det riktige veien, og i morgen begynner en ny måned. Jeg kan nesten ikke tro at vi er bare noen timer unna April, tiden bare flyr avsted. Nå er det ikke lenge til påske heller, med andre ord så har jeg mye å se frem til….

4 kommentarer

4 thoughts on “Selskap fra morgen til kveld

  1. Du lærer meg å leve, være sammen, kjenne etter. Og det er så godt at det er helt i orden å hvile om formiddagen

    Jeg sendte følgende ord av Simone Weil til mine sønner i dag: “La ingen lidenskap ta deg til fange. Beskytt din ensomhet. Hvis den dagen noen gang kommer da du blir grepet av ekte kjærlighet, vil det ikke være noen motsetning mellom den indre ensomhet og vennskapet. Tvert imot. Det er på den måten du kan gjenkjenne kjærligheten”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *