Rivalene møtes…

Categories Blogg

Det bygger opp til storm i heimen, bataljonen bør tilkalles, det er i ferd med å bryte ut krig, to rivaler skal møtes til kamp. Vi gjør oss klar til tidenes match, Man.United mot Liverpool!! 

Jeg og min datter sitter bare å skuler på hverandre, sånn går det når man heier på hvert sitt lag. Det er egentlig bare å rømme huset, for dette kan bli utfordrende for selv de sterkeste sjeler. Men vi er klar, gjett om vi er klar!!

For å lade opp til kampen valgte vi å dra på tur i dag. Jeg og assistenten tok med oss Isak for å gå å ri. En av de andre assistentene har egne hester og var snill som satte av tid i dag til at vi kunne komme på besøk. Isak har vært med henne før og ridd, og han gledet seg stort over å få prøve igjen.

Han var mer skeptisk i dag enn forrige gang. Sikkert fordi det var en ny hest og litt andre omgivelser enn forrige gang. Men assistenten min har så godt barnetekke og er så tålmodig at sakte men sikkert tinte han opp.

Etter en stund ble han så freidig at han gjerne ville ri alene, hun fikk grei beskjed om å slippe hesten. Han lærte seg lydene for stopp og gå, og du så nærmest hvordan han vokste opp på hesteryggen.

Vi fikk noen fine timer sammen, og så fikk far i huset hvile seg litt. Nå får han ta over roret mens jeg ser kamp, for nå kjenner jeg at hodet er sliten. Det er ikke bare å prøve og følge aktivitetsnivået til en treåring. ” Mamma kom her”, ” Mamma gå å gjem deg”, ” Mamma, skal vi synge”?

Men jeg ville ikke vært det foruten, og jeg nyter hvert minutt sammen med han. Han gir meg nytt livsmot og tilfører meg nye gleder hver dag. Jeg måtte le for meg selv i dag tidlig. Jeg ligger vegg i vegg med badet her i første etasje, og jeg hørte små barneskritt der inne i morges. Jeg hørte hvordan krakken ble dratt bort til toalettet, dolokket ble tatt opp, og hvordan han balte med å komme seg opp.

” Isak, hva gjør du på”? ropte jeg. ” Jeg tisser jo på do mamma”. Helt alene tok han sakene i egne hender. Jeg tror pappaen fikk lettere sjokk når han sto opp og fant guttungen på do. Han er blitt så flink, og i dag har han gitt beskjed hver gang han kjent at nå kommer det noe.

Nå skal vi nyte resten av dagen og resten av kampen. Jeg avslutter dette innlegget med en vits fra min datter: ” Det har skjedd et tyveri på dassen, nå er det ikke en dritt igjen”! Nå ligger hun her og ruller i latterkrampe. Fortsatt god søndag….

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *