Plutselig ble det svart…

Categories Blogg

Ja i dag måtte gubben være hjemme , noe jeg har merket på både godt og vondt. Men en ting skal han ha , han gjør i det minste ting grundig når han først setter i gang. Det var opplæring i dag også , og da passet det perfekt at gubben var hjemme. Med han i hus slipper det å bli så mye på meg , for han vet alt som må læres vekk. Alt handler om å forklare den minste ting , med en ny assistent på opplæring kan man ikke forvente at de skal selv tenke seg til hvorfor ting blir gjort som de blir gjort. Men det må jeg bare si , jeg er faktisk litt imponert av hun nye , for hun har virkelig tatt ting raskt. Hvis det fortsetter slik og hun vil bli værende så tror jeg at dette blir bra , et lite håp ble faktisk tent i dag.

Jeg kunne ikke skjønne hvorfor det luktet svidd i huset når jeg våknet i dag , men forklaringen var enklere enn jeg trodde. For gubben hadde nemlig fyrt i peisen , og den tror jeg ikke har blitt brukt på nærmere et år. Det er ikke ofte jeg står opp til et oppvarmet hus , men det kunne jeg gjøre i dag. Han er nå god den gubben min , han glimter til oftere enn før.

Men aldri går det en dag uten komplikasjoner , og hadde ikke gubben vært hjemme i dag så hadde det gått galt. Etter morgenstell og sondemat var koblet på gikk han ut en tur , han og min nest eldste sønn skulle kjøre på søppelplassen med litt skrot som har ligget i bilen min i månedsvis. Men etter to timer skjedde det , i det sondematen ga signal om at den var tom ble det svart i hele huset. Strømmen hadde gått! Og hva skjer når strømmen går? Jo da blir jeg sittende fast i en elektrisk hvilestol.

Så der satt jeg med 1,3 liter væske i blæra , jeg kunne kjenne hvordan det trykket på. Minuttene sneglet seg av sted , og utifra meldingen fra BKK skulle strømmen være borte i noen timer til. Gubben kom heseblesende inn døren her , min datter hadde ringt han og forklart situasjonen. Jeg gikk fra liggende til stående på et sekund , jeg rakk ikke reagere engang før jeg var på do. Bak meg kunne jeg høre et gisp fra assistenten som var på opplæring , og jeg kunne nærmest høre hvordan spørsmålene raste rundt i hodet på henne. Måtte hun også gjøre det??

Rettigheter: tegninger.no

For faktum er at dette ikke hadde gått dersom gubben ikke hadde vært hjemme , dersom dette hadde vært en vanlig dag så hadde det gått galt. En assistent hadde aldri klart å få meg opp fra en liggende hvilestol , da sitter jeg faktisk fast. Hvis dette hadde vært en vanlig dag så hadde jeg kun hatt et valg , da måtte jeg faktisk ha tisset meg ut. Jeg skjønner ikke hvorfor ikke Nav har utstyrt lenestolene med batteri i tillegg til strøm , det er jo helt håpløst uten. Det gikk bra i dag , men hvis det samme skjer i morgen så er jeg fastlåst.

En liten gutt var særdeles lykkelig når han kom hjem i dag , for i dag ble han ikke hentet av hvem som helst. Storesøster hev seg rundt her og kjørte avgårde med gubben sin bil , noe som var stor stas for en liten gutt. Ja til og med storebror var med , og det er ikke akkurat hverdagskost. Han var et eneste stort smil når han kom inn døren her , men han bråstoppet når han så pappaen i stuen. “HÆ , er du hjemme NÅ??” 
Det er nemlig ikke hverdagskost det heller , normalt sett er det bare mamma som er hjemme så tidlig.

Enda godt døren er igjen
Gubben får daglig trim nå

Nå er det så varmt i huset at jeg tror bikinien må letes frem , igjen har gubben fyrt over evne. Men jaggu er det deilig når vinden og snøen fyker på utsiden , skulle nesten tro at Finnmarksværet har kommet til oss. Gubben ligger rett ut på sofaen etter en lang dag , han har fått kjenne på hvor slitsomt det egentlig er å gi opplæring. Jeg derimot sitter bare og venter , for idag begynner endelig Farmen kjendis igjen…

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *