“Nissen kommer”

Categories Blogg

En liten gutt gikk og voktet på alle familiemedlemmene i går, hver gang noen gikk på toalettet sto en liten gutt vakt utenfor døren.
Vi merket det nemlig i fjor, en liten gutt gjennomskuet en mann i nisse drakt.
Men helt sikker var han derimot ikke, likevel var det litt rart at nissefar hadde samme stemme som bestefar.

Derfor måtte vi legge en plan i år, for julemagien måtte bevares så lenge som mulig.
Løsningen var nærmere enn vi først trodde, en nabo sa seg villig til å stille opp på kort varsel. Ja for ingen i familien kunne være nisse i år, det hadde en liten gutt merket med engang. Men dersom alle var tilstede når nissen kom så kunne nok en liten gutt fortsatt tro, og det var håpet med å leie inn naboen.

Hvert år går en liten gutt rundt og tripper, spenningen over nissefar overgår alt.
Men når gubben ytret frem at han hadde sett nissen i vinduet fikk tonen en ny lyd, plutselig var en liten gutt borte vekk.
Midt under middagen rømte en liten gutt under bordet, der ble han sittende helt til far i huset sa at det var trygt.

For selv om det er spennende med nissefar så er det også litt skremmende, spesielt hvis nissen faktisk finnes. En liten gutt søkte dekning på fanget til storebror mens han med store øyne kikket ut av vinduet, minuttene sneglet seg avsted for en liten kropp.
Kanskje nissefar hadde glemt en liten gutt i år, og kanskje mamma kunne sende han en melding for å høre om han fant frem?
Men det var da det skjedde, en rød nisselue dukket plutselig opp rett bak en liten gutt.

En liten gutt spratt opp, et ansiktsuttrykk bar preg av skrekkblandet fryd.
Det var en munter og litt rar nissefar som dukket opp utenfor vinduet, med sjegg og solbriller på spratt han rundt på plassen her. Helt fra Nordpolen hadde han reist, og nå hadde han nettopp kommet fra sydligere strøk.
Aldri har jeg sett en mer oppspilt gutt, tenk at den virkelige nissen hadde kommet på besøk til han!

Julemagien lever fortsatt, og jeg var så heldig som fikk oppleve det.
Og for en kveld det ble, hvis dette blir min siste jul så lever jeg godt med det.
For dette ble en uforglemmelig julekveld, jeg kunne ikke drømt om en bedre julaften.
Tenk at jeg enda et år kunne sitte rundt bordet med mine kjære og spise pinnekjøtt, bare det var stort for meg. Den deilige smaken fylte hele meg, ja jeg måtte faktisk smake på pinnekjøttet igjen ved midnatt i går.

Pakker fikk jeg også, i overflod til min store overraskelse. En nydelig strikkejakke av min kjære svigerinne rørte meg til tårer, og min egen snøkrystallnål gjorde meg varm om hjertet. Et elektrisk varmeteppe fra min eldste sønn rørte meg aller mest, tenk at han uten å vite det gikk ut og kjøpte det jeg ønsket meg mest av alt.
Velvære produkter fikk jeg også, ja jeg fikk så mye fint at jeg ikke har helt oversikt enda. Deilige sokker, neglelakk, godteri i dunger, juleengler og julekuler, og nye klær, jeg er overveldet.

Men det som jeg satte mest pris på var at alle fant roen, mine foreldre ble sittende hos oss helt til klokken 01.00. Vi koste oss med deilige kaker fremfor TVen, og kvelden ble avsluttet med et spektakulært danseshow fremført av minstemann.
Jeg kommer til å leve lenge på denne kvelden, den var perfekt fra start til slutt.
En stor takk til min kjære mann som disket opp med deilig julemiddag, og i år kan jeg med hånden på hjertet si at lærlingtiden når det gjelder julemiddag er over. Jeg elsker deg kjære, takk for at du gjorde julekvelden god…

8 kommentarer

8 thoughts on ““Nissen kommer”

  1. Så koselig å se en så spent gutt, – og det så ut som dere hadde en flott dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *