Når gubben må være assistent

Categories Blogg

Klokken 07.00 kom en melding tikkende inn , og jeg tror vi skjønte hva det gjaldt med engang vi hørte meldingslyden. Det er ingen andre enn assistentene som sender melding så tidlig på morgenen , nå var det sykdom på gang. På denne årstiden er det ikke og komme utenom , problemet er bare denne forbaska koronaen. Alt tar dobbelt så lang tid nå , så får vår del blir hele uken spolert. Sykdom kan man ikke gjøre noe med , det er jo derfor vi har flere assistenter. Så når gubben dro ut av døren idag var ringerunden allerede i gang , men jeg visste godt hvordan det hele kom til å ende.

Klokken 09.05 gikk ytterdøren opp , en reserve assistent var på plass. Men jeg hørte det på skrittene , det hadde gått som jeg fryktet. Som de aller fleste gangene så er det kun en assistent som alltid må tre til , gubben måtte komme hjem idag også. Ingen andre kunne , og da er det ingen vei utenom. Så nå blir en gubbe hjemme noen dager , vi har ikke hjelp før fredag igjen.

Som alltid når en finnmarking er på vakt så går det unna , og som alltid prøver jeg å stålsette meg. Men uansett hvor mye jeg prøver så klarer jeg aldri og forberede meg godt nok , dyna ble dratt av meg før øynene rakk å åpne seg. Jeg kjente hvordan alle kroppshårene reiste seg , og jeg sverger på at to brystvorter forsvant når et halvskallet hode kom til syne. Ja for det normale ville vært at kulden skulle få et par brystvorter til å bli ekstra store , men når jeg tittet ned hadde de krøpet innover og gjemt seg blant hud og fettvev. Jeg skjønner de godt jeg , egentlig skulle jeg ønske jeg kunne gjøre det selv.

Jeg følte meg som en skjelvende geleklump der jeg hang i luften og dinglet , og som alltid måtte jeg igjen be en stille bønn. “Nå må æ slutte å fore dæ kjerring , ræva di e jo brei som ei låvedør.” Men alt jeg så var to skinnfiller , som vasket gulvet mens resten av meg hang i løse luften. På toalettet ble jeg plassert , i Evas drakt satt jeg og ventet på det neste som ville komme. Hele kroppen stivnet i det en kald klut traff huden min , og i et øyeblikk følte jeg meg som en tunge som hadde fryst fast i et kaldt stålgjerde på vinterstid. Der og da var jeg helt sikker i min sak , to hengende skinnfiller var fryst fast i dass skåla.

Men undrenes tid er ikke over , jeg kom meg levende i godstolen idag også. Etter et raskt blikk for å konstatere at jeg hadde klær på kroppen kunne jeg puste lettet ut , nå kunne jeg endelig slappe av litt igjen. Skrittene i trappa lovet godt for meg , gubben var på vei opp for å male resten på et barnerom.

Hviletiden ble imidlertid ikke så lang som jeg hadde trodd , nå hadde gubben lagt andre planer. Plutselig skulle vi visst ut , en handletur var nødvendig. Men det passet i grunn veldig bra , for jeg hadde et par ting på lista selv. Så da var det bare å få på seg enda et lag med klær , kjøpesenteret var neste stopp. Endelig fikk jeg tak i det , en grønn diamant knott ble kjøpt inn i dag. I tillegg fikk vi tak i taklampe og nattbordslampe , så idag er mor fornøyd.

Nå håper jeg bare de veggklistremerkene jeg bestilte kommer snart , for nå når gubben er hjemme går ting alltid ekstra fort. Det kommer i vertfall en god ting ut av at en finnmarking er hjemme , jeg har en mistanke om at et barnerom blir ferdig før tiden. Andre strøk på lister er tatt i dag , og i morgen blir mest sannsynlig alt av maling ferdigstilt. Så da får jeg heller leve noen dager uten to brystvorter , et barnerom er mer viktig…

11 kommentarer

11 thoughts on “Når gubben må være assistent

  1. Ja skitt i de vortene,hihi. Jeg ser jo for meg det du beskriver og tenker på hvordan det vil føles å måtte overgi meg helt til en person så de kan styre med meg. Det er vanskelig å forstå for en som er vant til å styre egen kropp.

    1. Det nærmeste jeg kan komme en beskrivelse er tøydukke Anna. Jeg føler meg som en filledukke andre må styre. Gubben er spesielt god på og utnytte dette , alle mine kroppsdeler blir brukt til de utroligste ting 😅

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *