Nå er det ikke like lett…

Categories Blogg

Jeg har hatt migrene i et døgn nå, og det er bare på grunn av menstruasjonen.
Heldigvis har jeg det bare migrene en gang i måneden nå, det var verre før når jeg hadde det hver dag.
I tillegg kom vinteren tilbake i går, og det var ikke bare jeg som ble oppgitt. Glosene til gubben sa alt om hva vi begge følte, nå var det nok.

Mens jeg tenkte på løkene så freste gubben over verandaen, mer snø var det siste vi trengte.
Akkurat nå er det ikke så enkelt å holde motet oppe, og jeg som hadde planer om å hente en liten gutt på skolen denne uken. Jeg kjenner frustrasjonen stiger over dette skiftende været, det er jo mer uforutsigbart enn meg for tiden.

Til tross for været så var jeg i godt humør når jeg sto opp i dag, for i dag skulle jeg endelig få en levering som jeg har ventet lenge på. Det er det samme hver eneste gang jeg bestiller nye hjelpemidler, ventetiden er uholdbar. Jeg har kjent på det lenge nå, madrassen jeg har i dag fungerer ikke for meg lenger.

Allerede før jul begynte jeg på prosessen med å finne meg en ny madrass, og jeg var selv inne på databasen til hjelpemiddelsentralen for å finne noe som kunne passe. Luft madrasser er uaktuelt for meg, det har jeg prøvd opp til flere ganger uten hell. Madrassen jeg har nå er med luft, problemet er bare at jeg kan føle hvordan luft dysene presser seg inn i ryggen min. Så derfor valgte jeg å prøve en annen type, og i databasen fant jeg en perfekt madrass.

En trykkavlastende madrass som skulle forhindre trykksår, det var den jeg valgte til slutt. Men det viste seg at Nav ikke hadde den i registeret sitt, og det var da kampen begynte. Jeg måtte først argumentere for hvorfor jeg hadde behov for den, og deretter måtte de høre med leverandøren om den fortsatt tilgjengelig. Jeg fikk til slutt innvilget madrassen, men jeg fikk også beskjed om at jeg måtte beregne litt ventetid.

Og akkurat det fikk de rett i, jeg vet ikke hvor mange måneder jeg har ventet.
Så i dag så jeg endelig lyset i enden av tunnelen, men den som fant opp ordtaket om at den som venter på noe godt venter ikke forgjeves tok feil i dag. For til tross for at madrassen ble levert i dag så oppdaget jeg fort at noe manglet, den ble levert uten overtrekk. I tillegg var den mye lengre enn den jeg har nå, så dermed kunne jeg ikke bruke over trekket jeg hadde fra før.

Vi prøvde å dekke den til med laken og legge overmadrass over, men når assistenten la meg i senga føltes det ut som om jeg lå på en skøytebane. Så nå må jeg vel bare vente litt til , og kjenner jeg Nav rett så må jeg nok beregne “litt” ventetid…

7 kommentarer

7 thoughts on “Nå er det ikke like lett…

  1. Migrenen kommer fra menstruasjon og mest sannsynlig lavt østrogen nivå i disse periodene – da hjelper nok hormoner (spiral eller minipillen) bedre enn botox..

     1. Å sjekke ut er gjort med flere leger, jeg har samme utfordringer med migrene hver mnd under menstruasjon. Vet om flere som har det samme. Rådene er å ta hormoner. Ellers hjelper cola og sjokolade da det har koffein i seg og produkter med koffein kan hjelpe noe..

     2. Leste også et sted i dag at te av Ringblomst kan øke østrogen nivået og kan hjelpe under menstruasjon ++

 1. Har stor beundring for deg!fulgt deg en mnd.tid nå.Har selv jobbet 22 år ihjemmesykepleien, og kjenner til mye du skriver om.Og du uttrykker deg utrolig bra.Og har hatt 2 pasienter som deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *