Lys ble det…

Categories Blogg

Jeg skjønte ingenting når jeg hørte gubben banne på trappa i går kveld , den fredelige lørdagsidyllen ble plutselig brutt. Selv var jeg helt inne i krimmen på TVen , jeg hadde helt glemt lysene på ytter siden. Men de var altså årsaken til bannskapen på trappa , en gubbe var nemlig i full gang med å knipse bilder. For det ingen av oss hadde tenkt på var at lysene var tidsinnstillt , de skiftet farge hvert tredje sekund. Så der sto en svett gubbe med mobilen og knipset i vei , men uansett hvor mye han knipset så fikk han ikke fanget alle lysene på kameraet.

Det er nemlig to innstillinger på lysene , en knapp til skiftende lys og en knapp til et fast varmt lys. Etter mye bannskap på trappa så ga han opp , ville jeg ha bilder fikk jeg velge det andre lyset. Likevel fikk jeg noen bilder , og jaggu lyser de godt. Så idag har vi endret om på innstillingene , og nå er det bare å vente på mørket igjen. Jeg er egentlig ikke så glad i sånne skarpe farger på utebelysningen , jeg foretrekker mye heller varme fredelige lys. Så nå får vi vente til kvelden kommer igjen , regner med de skaper den stemningen jeg er ute etter .

Dagen i dag startet sent , jeg ble liggende og dra meg til klokken var nærmere 12. Men guri hvor godt det var , spesielt etter de siste dårlige nettene. Huset var helt stille når jeg sto opp , den eneste som var tilstede var gubben. En liten gutt hadde blitt hentet av to nabobarn før jeg hadde våknet , så det var unormalt stille i huset til å være helg. Men plutselig hørte jeg ytterdøren gikk opp , og inn i stuen kom en liten heseblesende gutt løpende. Det var tydelig at han var oppspilt over noe , han ropte på inn og utpust.

” MAAAMMAA PAAAAAPPAAA , får jeg lov til å være med å fiske??”

Han lyste som solen der han sto , og bak han sto to nabobarn med bedende øyne. Selvfølgelig fikk han være med , det er jo så hyggelig at naboen vil ha han med på tur. Gubben gikk for å hente fiskestang og redningsvest , og like etter løp tre lykkelige barn ut døren. Tilbake satt to foreldre og kjente på stillheten igjen , bare meg og gubben i en stille stue. Men i det gubben satte seg ned i godstolen så gikk ytterdøren på nytt opp , vår første tanke var at en liten gutt hadde glemt noe.

Men inn kom mine foreldre , og det kunne ikke ha passet bedre. Det var da jeg kom på det , noe jeg har mast på gubben om å få fikset i mange måneder nå. Det var når min far kom inn at jeg kommanderte gubben opp på rommet til en liten gutt , og han fikk ta med seg svigerfar. En taklampe har nemlig blitt liggende på benken helt siden vi pusset opp rommet , gubben fant aldri ut hvordan han skulle få festet den. Ikke vil han be om hjelp heller , det er han for stolt til. Men idag ble den endelig hengt opp , takket være vaktmesteren i familien. Jeg tror ikke det tok fem minutter engang , seks måneders ventetid var nå over.

Det var en lykkelig gutt som kom hjem i ettermiddag , oppspilt etter fisketuren hadde han mye og fortelle. Når han i tillegg så at lampen var kommet opp ble gleden fullkommen , han har virkelig hatt en strålende dag.
Akkurat det har vi også hatt , vi har virkelig kost oss i eget selskap. Men nå er enda en helg snart over , likevel er jeg glad for at vi er i Mai måned. For Mai kommer alltid med mange fridager , og de skal nytes fullt ut. Men først skal kvelden nytes , og kanskje jeg er så heldig at jeg får se lysene med egne øyne ikveld…

Fangst ble det også
1 kommentar

1 thought on “Lys ble det…

  1. Lillegutt var på fisketur, så gøy 👍☀️🐟🐟 Lysene er stilige, har samme selv, veldig fornøyd 🥰😃🌟🌼🌼 Herlig med Mai måned 👍🌼🌼🇧🇻 🌼

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *