Lungegymnastikk…

Categories Blogg

Jeg er heldig jeg, når uhellet først inntreffer så får jeg hjelp med engang.
Som dere sikkert har fått med dere så har jeg følt meg litt pjusk i det siste, jeg har nok pådratt meg et eller annet. Planen er å få sjekket om det kan være en ny urinveisinfeksjon, men det må jeg gjøre i morgen. Det verste er alt slimet som jeg ikke får opp, det liker jeg ikke.  Men det er akkurat på det området jeg er så utrolig heldig, for jeg har en dame som kommer løpende for å hjelpe til dersom jeg trenger det.

I 2019 ble jeg innlagt med lungebetennelse, og det var da jeg virkelig ble kjent med denne damen. En spesialutdannet fysioterapeut som har hostemaskin som sitt spesialfelt. Takket være henne og legene som jobbet iherdig med meg i 30 dager kunne jeg omsider dra hjem igjen, men akkurat det var ingen selvfølge. Jeg er sikker på at jeg hadde noen med meg den gangen, det er ikke uten grunn at legene kaller det et aldri så lite mirakel.

Den innleggelsen har gjort noe med meg, jeg får panikk dersom jeg kjenner at slimet hoper seg opp. For jeg vet at dersom jeg får en lungebetennelse til så er det over, det er ikke uten grunn at jeg har vaksinert meg opp og ned i mente.
Så når jeg i går hadde prøvd i en uke og få opp slimet uten hell så måtte jeg gjøre noe, og jeg visste hvem jeg skulle kontakte.

Tiina Andersen er en fantastisk fysioterapeut, og jeg er så heldig å ha henne i teamet mitt. Takket være henne har jeg som første person i Norge fått prøve en ny type hostemaskin, og den har virkelig hjulpet meg siden jeg fikk den.
Men nå for første gang opplevde jeg at hostemaskinen ikke var nok, og det skremte meg litt. Derfor sendte jeg Tiina en Messenger melding igår om hun kunne hjelpe, og hvem tror du ikke sto på døren her i dag tidlig klokken 08.00?

Ja og hun kom ikke alene heller, neida hun hadde tatt med seg en ekspert på området.
Og det er her hellet kommer inn i uhellet, for det viste seg at jeg ikke kunne ha spurt om hjelp på et bedre tidspunkt. Det viste seg nemlig at denne eksperten hadde landet i Bergen kvelden før, han kom fra Belgia for å delta på et seminar her i Bergen.
Stakkars mann, det ble ikke akkurat mye hvile på han, klokken 08.00 sto de inne på soverommet mitt klar for å bidra.

Utstyr hadde de også med seg, og en maskin som jeg aldri har sett før. Eksperten fra Belgia hadde jobbet med denne maskinen i 30 år, og det ble raskt tydelig at dette kunne han. Når de startet maskinen var det som om gubben sin luftkompressor ble fyrt igang inne på soverommet, jeg skjønte ingenting der jeg lå.
Slangen fra maskinen ble koblet til bipap masken min, og på slangen var det en beholder som ble fylt opp med saltvann.

Jeg har aldri vært borti i noe sånt før, snakk om å få lungegymnastikk på morgenkvisten! Når jeg prøvde den første gangen var det helt forferdelig, for luften ble støtvis presset ned i lungene mine. Hele meg ble liggende å vibrere, og den følelsen forsvant ikke med det første. Vi holdt på i en halvtime, og takket være denne eksperten så ble jeg fort vant med maskinen. Den mannen var bare helt fantastisk, hele han utstrålte trygghet.

Maskinen var jeg så heldig å få beholde noen dager, så nå får jeg sykehusbehandling hjemme i min egen stue. At den fungerer er det ingen tvil om, for jeg surklet godt etter at de dro. Nå må jeg bare bruke den mest mulig fremover så jeg får løsnet dette dritet en gang for alle, for nå er det på tide at jeg også får nyte disse finværsdagene…

En stor takk til Tiina og eksperten fra Belgia, for en fantastisk jobb dere gjør💖

11 kommentarer

11 thoughts on “Lungegymnastikk…

  1. Det så ikke behagelig ut, men godt å få opp slim! Det finnes virkelig en og annen engel på jord. Masse god bedring til deg, Vivian 😘

  2. Så bra at du kan sende en melding også kommer hjelpen <3 🙂
    Og krysser fingre for at du får ha maskinen lenge nok til at alt slim er borte vekk.
    Det er så herlig når hjelperne kommer akkurat når du trenger de 🙂

  3. Her kom jeg til “..jeg har følt meg litt pjusk i det siste..” også måtte leg rett og slett ta en latterpause på flere minutter før jeg kunne fortsette 😀 Ordet “pjusk” i en situasjon som dette, ble altså så absurd forholdene tatt i betraktning (jeg ville garantert beskrevet dette med et ordvalg som tilsa n’ær-døden -påålevelse, hårsbredd fra døden, osv), at det ikke lot seg gjøre noe med *haha* 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *