Lille lørdag…

Categories Blogg

Denne dagen må bare bli bra, alt ligger ihvertfall tilrette for det. Dagen begynte med å pakke inn gaver til “gromgutten”, mange små gaver som fylte en hel bærepose faktisk. Jeg bare elsker å finne på små ting som kan glede mine nærmeste, og når det er bursdag i tillegg, ja da gir vi litt ekstra.

Poden var ihvertfall fornøyd når han sto opp, og han var oppe tidligere enn planlagt idag, tydelig spent på dagen. Så i dag er det hans dag, og det innebærer valg av middag og kaker til selskapet. Selvfølgelig blir det da “Chicken tandoori”, det er favoritten gjennom tidene.

Kaker hører jo også med når det skal feires. Heldigvis har jeg snille mennesker rundt meg som gjerne baker når jeg trenger det, så det ordner seg for “snille barn”. Gutten har bestilt både eplekake og brownies og det skal han selvfølgelig få. Farmoren stiller opp med eplekake og brownies baker vi, så da ligger alt tilrette for en bra bursdagsfeiring.

Natta har vært dårlig for min del. Jeg har knapt smakt søvn, og inatt måtte jeg vekke min kjære så han kunne komme og justere meg. Det er så typisk når jeg venter den månedlige. Da øker smertene i kroppen til det dobbelte, jeg blir hypersensitiv og får febersymptomer. Det er rett og slett noe dritt!

Siden jeg har hatt blodpropp så er legene reservert med å gi ut prevensjon, noe som kunne kanskje ha hjulpet. Nå er jeg i følge legen litt uheldig som har så mye smerter, men jeg har da hørt at det er ganske vanlig hos ALS pasienter. Jeg tar gjerne imot tips til smertelindring som kan få bukt med disse smertene, for ingenting av det jeg har hjelper noe særlig .

Tenk at det ble målt hele 19 grader her i går, ikke at jeg merket noe til det akkurat. Men at våren er kommet det er det ingen tvil om. Det skjer noe med sansene når man er alvorlig syk. Både luktesansen og smaksløkene mine er kraftig forsterket, det fikk jeg erfare i går.

Jeg bestemte meg for å gå til barnehagen og hente Isak. Vi har en fantastisk gangsti som leder seg helt frem til barnehagen. På siste del av gangstien er det trær på hver side, og det var her jeg ble litt overveldet. Det luktet så deilig av grantrærne, en så intens duft fra skogen har jeg aldri opplevd før. Det var nesten så jeg mistet pusten der et øyeblikk. Isak på sin side var mer opptatt av at jeg ikke måtte kjøre i hestebæsjen som lå langs veien.

Han var både overrasket og glad når jeg hentet han igår. Overrasket over at vi kom uten bil, “hvordan skal vi komme oss hjem mamma”? Glad når han forsto at vi skulle bruke beina hjemover. Det er tydelig at de har fokus på miljø i barnehagen. For det første han begynner med på hjemturen er å plukke søppel. Han fylte opp vognen med rusk og rask, og var bestemt på at dette hørte hjemme i søppelspannet. Så da var det ingen vei utenom, vi måtte pent ta det med oss hjem.

Nå lukter det deilig kake i hele huset her og jeg gleder meg til å smake. Jeg vet at Isak gleder seg, for det siste han sa før han gikk i morges var :”husk kaken mamma”! Som sagt som gjort, nå kan bare besøket komme, for vi er klar 🧡…

2 kommentarer

2 thoughts on “Lille lørdag…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *