La du merke til…

Categories Blogg

Er det ikke rart hvordan vi mennesker alltid har det så travelt? Hvordan vi haster av gårde for å rekke noe, rekke det møtet, komme tidsnok på skole og jobb. Kanskje løper du til bussen akkurat nå, eller haster på vei til flyplassen for å rekke et fly.

Har du prøvd å stoppe opp? Se deg rundt? La du merke til jenta på busstoppet som prøvde å skjule sine tårer, la du merke til gutten midt inni guttegjengen som prøvde å beskytte seg mot hånlige ord og slag. La du merke til den gamle damen i overgangsfeltet som skalv på sine hender, redd for å krysse gaten.

La du merke til jenta som satt på gatehjørnet med krummet rygg og nakke, som prøvde å skaffe penger til et måltid. La du merke til gutten på bussen som prøvde å skjule sine blåmerker, eller jenta med et smil rundt munnen, stolt over at hun klarte å trosse angsten.

Når du hastet av gårde i morges, la du merke til hvor frisk luften var? La du merke hvor vakkert fuglene sang. Eller kanskje var du for irritert over at bussen var for sen, uten å legge merke til at bussjåføren så sliten ut etter nok en våken natt med den lille.

Når du løp inn skoledøren redd for å komme for sen, la du merke til læreren som prøvde å si god morgen til deg, eller vaktmesteren som mistet alt han bar på fordi det ble for mye for han å bære. La du merke til jenta i klasserommet som var så nervøs for sin fremføring at hun hadde kastet opp minutter i forveien.

Hva med deg på arbeidsplassen? La du merke til sykepleieren som fikk nok en morgen med kjeft fordi hun hadde glemt å fylle på medisinskapet. La du merke til din kollega som egentlig burde holdt seg hjemme siden hun var dårlig, men som likevel kom på jobb fordi møtet var for viktig.

Det er ikke alt vi kan gjøre noe med. Vi kan ikke fikse alle problemer for alle mennesker. Men vi kan alle bli litt flinkere. Flinkere til å se våre medmennesker, tørre å gripe inn overfor urettferdighet, stoppe opp et øyeblikk for å puste ut. Vi kan bli flinkere til å legge merke til de rundt oss, bli flinkere til å strekke ut en hånd når det trengs.

Så til deg som haster av gårde i dette øyeblikk. Stopp opp et øyeblikk, om bare så for å trekke inn den friske luften, og husk på at det finnes viktigere ting i livet enn å komme 5 minutter for sen til et møte….

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *