Kremt kremt!

Categories Blogg

Kremt kremt, du kjenner det kommer, selvfølgelig måtte det komme nå. En kløe i halsen er på vei, du kjenner hvordan en liten kribling i halsen kiler stemmebåndet ditt. Du prøver å kremte litt, krymper deg sammen og har mest lyst til å gjemme deg. Du roper inni deg Neeeei ikke nå, men det nytter ikke.

Denne ene dagen har du våget deg ut, du som aldri har ukehandlet i hele ditt liv har begynt med det nå. Det er blitt en nødvendighet, en ny tid har omringet oss alle. Så nå står du der i en nesten tom matvare butikk, og prøver å gjemme deg bak butikkhyllene.

Det har aldri vært så stille rundt deg før, det er nesten som om du blir dratt tilbake i tid. Tilbake til et stappfullt eksamen lokale, den eneste lyden du hører er knitring av papir og tikkingen fra klokken på veggen bak deg. Nå står du der og kjenner på den samme kriblingen i halsen, du må hoste men du tør ikke bryte stillheten.

Allerede har du fått blikk, stygge blikk, vettskremte blikk. Det var bare et lite kremt som skulle til, små harkelyder i en knyttet hånd fylte hele butikk lokale. Det er så typisk at det kommer nå, et host kan føre til panikk, du kjenner hvordan svetten kommer piplende.

Kassedamen studerer deg, du får nervøse blikk rettet mot deg der du står med svetteperler i panna og en stadig tilbakevendede harking. Du pakker varene så raskt du kan, hiver de nærmest ned i posen. Prøver å gå rolig ut av butikken, men innser fort at du småløper ut på parkeringsplassen. Du kaster varene i bagasjerommet, og hiver deg inn i bilen.

Når siste dør er smelt inn bryter du sammen, der ligger du sammenkrøket i et realt hosteanfall. Takk og lov for sotete vinduer bak, du sitter nemlig i baksetet mens du innimellom hostekulene prøver å sluke en liter med vann.

Det er vel ikke så gale tenker du kanskje, men jo så galt er det blitt. Noen av oss tør nesten ikke bevege oss utendørs, og vår største frykt er å få et hosteanfall åpenlyst. Jeg har opplevd det selv, og jeg klarer nesten ikke hoste engang. Det eneste som kommer ut er små kremtelyder, men selv det er nok idag.

Jeg klarer heller ikke holde meg for munnen, så jeg blir jo sett på som den rene smittebomben. Blikkene sier alt, redde blikk som går omveier for å slippe å passere min side. Jeg skjønner de veldig godt, for jeg har det på akkurat samme måte.

Men jeg har ikke muligheten til å gå omveier, jeg kan ikke bare stikke av. Derfor gjør jeg som mange andre og burer meg inne, for jeg vil ikke være den som skaper kaos, og jeg vil heller ikke bli syk….

Rettigheter : tegninger.no

9 kommentarer

9 thoughts on “Kremt kremt!

 1. Da er vi to som ikke beveger oss på butikken. Etter en bihuleoperasjon er jeg blitt av de som nyser. Ikke ett beskjedent, alminnelig nys, ikke to heller. Og slett ikke mulig å diskré dempe nyset med albuen og et lit ithjooo. For her kommer nyserundene plutselig, som kastet ut av en sekk. Høye, hahahathsjjjooooo-ææætshjooo- sånn 15-16 ganger på rappen og slutter med et lite iiiitjo.

  Allerede før koronaen var det sånn at det ble helt stille i rommet eller butikken, alle samtaler opphørte, alles blikk ble retter mot lille meg når det startet. Og når jeg var ferdig sto det en gapende gjeng der (gjett hvor mange ganger jeg har ønsket meg et hodekamera for å knipse bilde av folkene, der de står med kjeften kållåpen), før en sanser seg nok til å si; går det bra? Jada, helt fint (og enda bedre om du tar med den parfymerte kroppen din og fjerner deg), svarer jeg og later som om ingenting har skjedd.
  Helt forferdelig å ha det sånn selv om det ikke plager meg sånn i dagliglivet. Kun ute blant folk, derfor er jeg bare hjemme i disse koronatider.

  Ha en fin ukestart😊

  1. Da skjønner jeg at du holder deg hjemme 😅Folk hadde blitt paniske i nærheten av deg , eneste fordelen er at du ville fått hele butikken for deg selv🤣 ❤

 2. Man kan lett bli paranoid i disse tider. Jeg prøver å holde meg mest mulig hjemme, men med svigers i karantene ( gitt av oss, bare gå tur ikke på butikken) og min datter og samboer i karantene, må vi innimellom på butikken. Har gått bra hittil, men man blir bevisst alle lyder, og hvor tett innpå andre kunder kommer.

  1. Holder meg unna alle butikker, heldigvis har jeg assistenter jeg kan sende. Man blir var for alle lyder nå for tiden, spesielt forkjølelses lyder 💜

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *