Jeg klarer ikke holde kjeft lenger…

Categories Blogg

Dette innlegget har sittet langt inne , for jeg vet at jeg nå kommer til å stikke hull på et vepsebol. Men jeg har faktisk fått nok , og uttallige mailer og meldinger den siste tiden tyder på at jeg ikke er den eneste. Min frustrasjon har bygget seg opp over tid , men det eskalerte når en ufin kommentar dukket opp , og jeg stilte et kritisk spørsmål. Er ALS blitt en eneste stor konkurranse var spørsmålet jeg stilte , og svaret på det er dessverre ja.

 

Etter innlegget med en ufin kommentar ble publisert fyltes mailboksen min seg opp , mailer fra mennesker som ville dele sine erfaringer. Men dette er ikke hvilke som helst mennesker , dette er mennesker som er medlemmer av to ALS grupper. Jeg har ikke tenkt å gå inn på hva disse mailene inneholdt , for jeg føler et viss ansvar for mennesker som deler sine innerste tanker med meg. Alle som skriver til meg privat skal vite at deres ord ikke kommer ut , ingenting blir delt uten samtykke.

 

Men nå mener jeg helt ærlig at noen må stå frem , rope ut at dette ikke er greit. Det finnes nemlig to ALS grupper på Facebook , og jeg har hvert medlem av dem begge i lengre tid. Når jeg ble syk så fantes det kun en gruppe , og den ga meg mye informasjon og et kjærkomment fellesskap like etter jeg fikk diagnosen. Det var godt å vite at man ikke var alene , jeg husker enda hvor rørt jeg ble når jeg fikk så mye omtanke etter at jeg la ut min historie på gruppen.

 

Men det gikk ikke så lang tid før enda en gruppe dukket opp , noe jeg ikke reagerte på i begynnelsen. Det gikk faktisk en stund før jeg forsto at her var det noe som ikke stemte , og som den direkte personen jeg er så begynte jeg å stille spørsmål. Først i det skjulte , private meldinger til de jeg var blitt kjent med. Like etter jeg hadde begynt å stille disse spørsmålene oppdaget jeg det , jeg hadde blitt “kastet ut” av den ene gruppen.

 

Jeg tok selvfølgelig kontakt med adminstrator av denne gruppen og lurte på hva som hadde skjedd? Men alt jeg fikk til svar var at det måtte ha skjedd en feil. Så jeg meldte meg inn igjen , og tenkte egentlig ikke noe mer over det. Tiden gikk og jeg samlet inn penger til begge gruppene , det spilte jo ingen rolle for pengene gikk jo til samme sak.

 

Men jeg klarte ikke riste av meg den følelsen om at noe ikke stemte ,  det hele virket veldig forvirrende , og når jeg så at det var flere som syns det var litt rotete så valgte jeg å stille spørsmålet åpenlyst på begge gruppene.

 

Helt siden den gang har ting eskalert , jeg fikk svi for at jeg turte stikke nesen frem. Ufine meldinger begynte å dukke opp , private meldinger i min innboks. Men det jeg reagerte mest på var den hetsen som utartet seg på en av gruppene , og at adminstrator lot det pågå. Jeg kjente jeg ble kvalm av hele situasjonen , alt dette bare fordi jeg hadde stilt noen enkle spørsmål. Derfor valgte jeg å lage et innlegg for å prøve å stoppe hetsen av enkelpersoner , det innlegget kan du lese her .

 

Dessverre så hadde innlegget mitt motsatt effekt , for selv om jeg har fått takkemeldinger fra flere som syns det var bra dette ble belyst så har også de ufine meldingene bare fortsatt. Selv har jeg aldri hatt problemer med noen av gruppene før jeg valgte å stille disse spørsmålene om hvorfor to grupper ikke klarte å samarbeide , men jeg skjønte utifra meldinger jeg fikk at sjalusi og konkurranse gikk igjen hos begge gruppene.

 

Spesielt en gruppe hadde mange støttespillere , og nå prøvde disse støttespillerne og overbevise meg om at jeg burde blokkere en av gruppene. Men faktum var at jeg ikke kjente meg igjen , for all den hetsen jeg fikk tilsendt stammet fra denne gruppen som mente at de hadde alt på sitt rene. Det hele gikk så langt at jeg så ingen andre utveier enn å melde meg ut av en av gruppene , og til slutt endte det opp med en politianmeldelse.

 

Jeg er sliten , skuffet og lei , fokuset på ALS er blitt dratt ned i gjørma. Har folk glemt at det alltid finnes to sider i en sak? Og at sannheten ligger et sted på midten?
Flere har sendt meldinger for å si at de ikke orker mer heller , de vil melde seg ut av begge gruppene hvis ting ikke endrer seg. Jeg blir så trist når jeg hører dette , for vi trenger virkelig ildsjeler som vil stå på for oss. Men det vi trenger mest er voksne mennesker som klarer å se forbi sin egen interesse for fellesskapet beste , som ikke lar hets overfor enkelpersoner pågå.

 

For meg er dette gått så langt at jeg ikke orker å engasjere meg lenger , jeg vil ikke ha noe mer med dette å gjøre. Mitt eneste håp er at adminstratorene i begge gruppene går litt i seg selv , for jeg har fått erfare at begge gruppene har like mye skyld i at dette pågår. Så dessverre er et spørsmål svært reelt , ALS er blitt en konkurranse….

10 kommentarer

10 thoughts on “Jeg klarer ikke holde kjeft lenger…

  1. Så trist å lese om den sjalusien eller misunnelsen som råder i disse to gruppene. Jeg klarer ikke å se poenget med å fighte mot hverandre. En skulle tro at det er i begge gruppenes interesse å fremme ALS på en positiv måte. Jo flere,jo bedre skulle man tro. Jeg skjønner godt at du ikke lenger klarer å holde kjeft. Jeg opplevde å få kommentarer slettet på en bobil gruppe, fordi jeg kom med en kritisk kommentar om bilmerket. Mennesker er rare.

    1. Ja folk er rare , jeg er tydeligvis egoistisk som skriver bare om meg selv , den meldingen fikk jeg i dag. Men hvem skal jeg ellers skrive om?? Jeg skjønner ingenting lenger.

  2. Jeg synes, som du, at gammel dritt må legges til side og de to gruppene bli en. Jeg har mistet mannen min til ALS, og svogeren min, men motivasjonen for å fortsette å gjøre noe for ALS-saken blir borte når det hele tiden er en konkurranse om å være best. Det er nok flere enn du som kjenner på frustrasjon. Jeg har forøvrig stilt samme spørsmål tidligere uten at det har ført til noe.

    1. Godt å høre at du ikke har fått noe i etterkant av spørsmålet ditt , men at det er mange som er frustrert er det ingen tvil om.Jeg tror begge gruppene må gå litt i seg selv , for som du sier , fokuset på ALS forsvinner i dette kaoset.

  3. Hei. Jeg har mistet far og søster i ALS, og mitt eneste fokus er å bidra til å stoppe ALS og hjelpe berørte der jeg kan. Det du beskriver kjenner jeg igjen fra mitt engasjement i en av gruppene. Du er veldig modig som sier det som det er, krangel er det siste vi skal gjøre når vi skal bidra i kampen mot ALS. Jeg håper som deg at dette kan bidra til at stridsøksene begraves, slik at vi kan fokusere på det eneste som betyr noe. Takk for et klokt og modig innlegg👏

    1. Tusen takk kjære deg , denne sykdommen er for viktig til at det skal krangles om smålige ting. Nå syns jeg denne drakampen og hetsingen har pågått lenge nok. Jeg får stadig meldinger fra flere som ikke lenger tør å ytre sine meninger på begge gruppene , i frykt for å bli hetset. Det er en skam at at dette får pågå , jeg blir bare trist her jeg sitter💖

  4. Derfor engasjerer jeg meg mye i dyrevern. Vi mennesker klarer ikke å oppføre oss. Så fort vi får ” litt makt”, vil vi ha mer. Vi klarer ikke å samarbeide når grådigheten og maktsyken trår inn. Skal ikke dra alle over “en kam”, det finnes mange gode mennesker der ute, men etter mange år i “styre og stell”, er jeg ikke i tvil lenger. Ulven er ikke det grusomste vi har…. Heier på deg Vivian, du er et av mine favorittmennesker.❤❤❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *