Jeg ble rørt…

Categories Blogg

“For et kvinnfolk æ har funne mæ, du e lynskarp” utbrøt gubben i går kveld, og jeg kjente hvordan jeg ble rørt.
Det er ikke ofte gubben kommer med lovord, og skryt fra den kanten er en sjelden vare. Hver gang han sier “det var helt greit” så sperrer hele familien øynene opp, for det er det største komplimentet man kan få. Derfor ble jeg rimelig feid av banen når gubben plutselig overøste meg med komplimenter i går, han overrasker stadig.

Vi er stikk motsatt på det området, for mens gubben “sparer” på skryt så skryter jeg av den minste ting. Etter fire barn så har jeg lært at man kommer langt med litt skryt, det er en god ingrediens for alle foreldre.
Av og til lurer jeg på om gubben er født inn i feil tidssone, for en mer disiplinær gubbe skal du lete lenge etter. Men noen ganger må han bare slippe ut litt skryt, og da blir man rørt.

Grunnen til alle lovordene kan jeg takke det nye firmaet for, et program måtte undersøkes. Til nå så har BPA firmaene tatt seg av alt som har med turnus og timelister, derfor har ikke jeg fått noe opplæring i dette elektroniske programmet.
Men med et nytt firma på banen så må vi begynne på nytt, og i en periode nå i starten så er det vi som må gjøre den jobben.
Planen var at vi skulle få opplæring i hvordan programmet fungerte, vi måtte jo lære hvordan vi skulle sette opp timelister. En korreksjon, Vi betyr Jeg, for gubben får slag bare ved tanken på disse oppgavene.

På mandag fikk jeg ånden over meg, eller for å si det på en annen måte, jeg ble så nysgjerrig at jeg bare måtte logge inn for å se. For alt jeg har hørt fra mitt forrige firma det siste året er hvor tidkrevende det er, de skrøt av hvor mye de gjorde for oss.
Er det en ting jeg har lært meg gjennom livet så er det at man lærer best når man tør å utforske selv, tørre å trykke og lete på egenhånd. Det gjorde jeg i arbeidslivet, og det gjorde jeg når jeg fikk datamaskinen min.

Jeg hadde aldri hatt en blogg dersom jeg ikke hadde turt å utforske selv, for den opplæringen jeg fikk var kun konsentrert om et program som ikke ga meg noen ting.
Til slutt ble jeg så forbanna på hele programmet at jeg lukket det, og det var først da jeg oppdaget at jeg kunne bruke den som en vanlig datamaskin.

Det samme skjedde på mandag, jeg logget meg inn på programmet til firmaet (Tamigo) uten opplæring og begynte å trykke løs. Etter fem minutter fant jeg vaktlistene, og etter en time hadde jeg laget en turnus for alle assistentene i Januar.
Jeg ble sjokkert over hvor enkelt det var, ikke skjønte jeg hvorfor mitt tidligere firma klaget sånn.

Når jeg som kun har to øyne kan gjøre det så burde det ikke være noe problem for funksjonelle friske. Faktisk så syns jeg det var litt gøy, jeg fikk mestringsfølelsen tilbake. Det som var litt utfordrene var å skille mellom partallsuker og oddetallsuker, hvem og hvor lenge assistentene kunne jobbe. Der måtte jeg holde tunga beint i munnen, men jeg elsker utfordringer.

Det var altså grunnen til at gubben gikk ned på kne igår og lovpriste meg, mest fornøyd var han nok med at han slapp å gjøre det selv.
Dette lover bra for fortsettelsen, jeg er glad for at jeg er så sta når det gjelder slike ting. Så nå er jeg litt stolt her jeg sitter, men den beste premien var at gubben ble stolt…

 

13 kommentarer

13 thoughts on “Jeg ble rørt…

  1. Jeg kan være enig med gubben din. Du er jo beundringsverdig i alt ting du gjør selv i begrenset tilstand som mange friske folk ikke tørs å gjøre. Godt nyttår:)

  2. Godt å kjenne på den gode mestringsfølelsen
    Du er virkelig flink med det som kan gjøres med dataen.

  3. Jeg er enig med deg i at det beste er å prøve og feile, det er slik man lærer! Herlig at du fikk ros for dyktig er du både med ord og datamaskin. Ønsker deg og din flotte familie et velsignet godt nyttår!

  4. Enig med gubben du er 100%oppegående på alt du gjør og du tar utfordringer på strak arm. Du er unik og svært kunnskapsrik og klok dame tross dine fysiske begrensninger, jeg er imponert over alt du kan styre med øynene.
    Jeg liker å utforske ting og finne ut av ting selv så jeg kjenner den mestringsfølelsen når man får det til det er gøy.

  5. Jeg tror nok han er stolt av alt du mestre4 men disse gubbene er ikke lagd for de store ordene, men de har dem inni seg <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *