I dag har jeg vært redd

Categories Blogg

Jeg kjente det allerede i natt , det var noe som ikke helt var som det skulle. Nå må jeg innrømme at fjorårets sykehus innleggelse har gitt meg et traume , jeg har vært engstelig i over et år nå. Engstelig for å bli syk , for jeg vet hvor lite som skal til med oss ALS syke. Derfor har jeg gjort alt i min makt for å holde meg frisk , og spesielt nå etter at enda et virus kom på banen. Jeg har tatt vaksiner både mot influensa og lungebetennelse , og jeg har holdt meg hjemme med mine for å unngå unødvendig risiko.

Men helt trygg kan jeg aldri bli , og nettopp det fikk jeg erfare i natt. Jeg våknet opp av litt grums i halsen , men det var ikke før jeg svelgte at jeg kjente det. Jeg måtte faktisk svelge tre ganger for å kjenne godt etter , og den smerten var det umulig og ta feil av. Pokker og , igjen kjente jeg hvordan uroen grep tak i meg. Nå tenker dere kanskje at en halsbetennelse er da ikke så farlig , men for meg er dette helt krise.

Det skal nemlig ingenting til for å slå denne kroppen ut , jeg er ikke så sterk som jeg engang var. I vertfall ikke når det gjelder det fysiske , der har jeg lite å gå på. Så jeg var ikke akkurat høy i hatten når jeg sto opp i morges , og det hjalp heller ikke på at jeg ikke kom meg noen vei idag. For siden vi mangler assistenter for tiden så har en av nattevaktene vært nødt til å jobbe dag , og hun følte seg ikke helt trygg på å kjøre den store bilen min. Jeg hadde nemlig et håp om å kjøre inn til byen i dag , det hadde vært greit å få tatt den korona testen så fort som mulig.

Alt har egentlig vært litt kaotisk her , for igjen satt jeg med tusen spørsmål. Gubben er som alltid mest opptatt av å komme seg på jobb , så han er det umulig og lufte slike ting med. For jeg mener at han bør holde seg hjemme til et svar foreligger , jeg er ikke interessert i og ta noen unødvendige sjanser. Ikke vet jeg om det er lov og ha assistenter når jeg er den som venter på svar , det er fryktelig lite informasjon når det gjelder slike problemstillinger.

Uansett så har alt blitt lagt på is for i dag , jeg kommer meg ingen vei på egenhånd. Det ble ikke helt den dagen jeg hadde sett for meg , og jeg som hadde gledet meg til å fortsette på mitt nye prosjekt idag. Istedenfor har jeg blitt sittende og kjent på den håpløsheten av å være hjelpeløs , og det er ingenting jeg hater mer enn den følelsen. I tillegg er jeg redd , redd for at dette kan bli noe mer enn bare litt vondt i halsen…

18 kommentarer

18 thoughts on “I dag har jeg vært redd

  1. Et tips for sår hals som jeg alltid bruker, med god effekt. Kjøp ei iingefærrot, skjær av og skrell en bit en halv langfinger eller i den størrelsen, skrell den og kok den i et par-tre dl vann, la det trekke i 10 min. Du kan drikke den som den er eller lage deg te av vannet. Jeg drikker det som det er, synes ikke det er så vond smak, men det river godt i halsen og etter et par-tre daga med dette, morgen og kveld, er halsen forhåpentligvis krute god igjen.

  2. Du har lov til å ha assistent mens du venter på svar ,de skal kunne ta forhåndsregler som munnbind , hansker håndvask og sprit tilgjengelig og bruke det hele tiden ,når de er innenfor en til to meter . De bør jo kunne bruke det riktig . Ellers krysser jeg fingrene for ikke påvist test og håper du er frisk og rask i morgen . Mange gid bedring klemmer til deg fra meg 🌹⚘

    1. Det er mulig å få folk hjem til seg for å få tatt test hvis man har problemer med å komme seg til testsenter her i kommunen. Er sikkert det hos seg og. Ofte er jo uvissheten og ventetid det verste.
      Vi krysser fingrene om at det ikke er noe skummelt virus,eller noe annet som gir halsbetennelse.

  3. Bruker også ingefær, tygger rå eller gjør avkok, presser i en sitron og søter til med litt honning. Bruker gjøre en større omgang å ha stående i kjøleskapet. Timian blandet med honning bruker også fungere. Selv ligger jeg her og kjenner på lukten av rå løk, bruker skjære opp en løk og sette på soverommet når det kjennes som noe er på gang, overtro eller hokus pokus spiller ingen rolle, fungerer for meg. Håper en god natts søvn hjelper så alt er bra i morgen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *