“Hva ville du gjort kjære”

Categories Blogg

En ny dag gikk mot slutten, skumringens time nærmet seg.
Lyden av fuglekvitter som hadde preget dagen hadde nå stilnet, og i et lite hus senket freden seg. Det hadde vært en god dag med mange små begivenheter, takknemligheten over å fortsatt være til fylte hele meg. Men når min kjære skulle legge meg sanset jeg noe, og igjen forberedte jeg meg på det jeg visste ville komme.

Med rolige kjærlige hender kledde han av meg, stille ble jeg sittende å studere han.
Mannen som en gang tok valget om å bli ved min side, selv om han ikke visste hvordan det ville bli. Syv år har gått siden den gang, syv år på godt og vondt.
Kjærligheten vår har virkelig blitt satt på prøve mange ganger gjennom disse årene, men her var vi sterkere og nærmere enn noen gang før.

Forsiktig la han meg i sengen, et kjærlig blikk varslet om det som ville komme.
Jeg kjente hvordan gåsehuden tok over kroppen min i det en kald dyne ble lagt over meg, rolig ble jeg pakket inn. Mannen som til vanlig alltid hadde det litt travelt hadde nå plutselig veldig god tid, og det var akkurat derfor jeg nå forberedte meg.
Jeg kunne se det på hele han, sorgen over fremtiden hadde igjen innhentet han.

“Jeg gruer meg kjære, til den dagen du ikke er her lenger” visket han stille, sorgen i stemmen hans fylte et lite mørkt rom.
Ordene hans traff hjertet mitt som et lynnedslag, og jeg kjente hvordan redselen for det som venter fylte rommet. Der sto han på gulvet og kikket seg rundt, sårbarheten hans kom flommende mot meg.

“En dag kommer jeg til å stå her inne på et tomt rom, og tenke på hva du ville gjort dersom jeg trenger hjelp, da har jeg ingen å spørre om råd”. 
Ordene hans ga ekko mellom fire hvite vegger, en tåre trillet sakte ned på min pute.
Rolig la han seg ned ved min side, to varme armer omfavnet meg. Helt stille ble vi liggende tett inntil hverandre, og igjen kjente jeg hvordan tårene våre smeltet sammen. Tiden sto stille når fire små ord fylte rommet, fire små ord fra et bankende hjerte. “Jeg elsker deg kjære”….

Foto: Eivind Senneset for Dagbladet
29 kommentarer

29 thoughts on ““Hva ville du gjort kjære”

  1. ♥️♥️😥💕
    Måtte det bli mange fine dager sammen for dere fine fantastiske familien🌺

  2. Det er så hjerteskjærende vondt å lese, men samtidig så uendelig vakkert å være vitne til den varme, trygge og gode kjærligheten dere har for hverandre. <3<3<3

  3. Det er så enkelt å skjønne hvor vondt det er for din mann, og samtidig bli fascinert over hvor vakker kjærligheten dere imellom er ❤️.

    Når jeg leser dine ord, både denne gangen og flere ganger før, så får jeg en liten fornemmelse av hvorfor noen sier «størst av alt, er kjærligheten».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *