Hør min bønn…

Categories Blogg

Nå er vi inne i den tiden igjen, en tid hvor stresset fort kan ta overhånd. Det er mennesker overalt, folkeantallet har fordoblet seg i antall besøkende på kjøpesentrene i disse dager , julestria er for alvor igang. Jeg tar meg i å bli like forskrekket hvert år over hvor mange mennesker som haster av sted med kun ett mål for øye, julehandelen må unnagjøres.

Du finner de overalt, irritable mennesker med svettedråper på størrelse med Niagara fossen, som drasser med seg et titalls poser gjennom den nesten ugjentrengelige folkemengden som oppstår på denne tiden. Midt i denne folkemengden sitter jeg, nesten usynlige lille meg. Kanskje så du meg der jeg kom kjørende, kanskje du så hvordan jeg prøvde å manøvrere meg gjennom den samme folkemengden, hvordan jeg prøvde å finne en lite luke slik at jeg også kom meg frem til der jeg ville.

Jeg er nemlig ikke som dere, jeg kan ikke springe fra butikk til butikk mens jeg presser meg gjennom et hav av mennesker. Jeg er bundet fast til rullestolen, noe som innebærer at denne tiden blir vanskeligere for meg enn for dere. Jeg blir om mulig enda mer usynlig, dere ser meg ikke der jeg prøver febrilsk å finne en utvei i fra kaoset som foregår rundt meg.

Jeg prøver så godt jeg kan å manøvrere meg fremover samtidig som jeg prøver å unngå å kjøre på dere, eller det som verre er, over dere. For det er ikke så enkelt å se dere alle, jeg kan nemlig ikke snu meg for egen maskin. Det er vanskelig å se dere når dere kommer løpende bakfra og på sidene, noen ganger ser dere ikke meg heller fordi mobilen må tastes på mens dere går.

Så i disse førjulstider har jeg en bønn og komme med, en bønn om litt medmenneskelighet. For det er nettopp nå vi må se hverandre, vi må åpne våre øyne for de rundt oss. Jeg overlever overfylte kjøpesentre i år også, men det er mange der ute som kunne trengt en behjelpelig hånd. Forskjellene blir enda mer synlige på denne tiden av året, de fleste av oss lever i overflod mens andre har ingenting.

Så jeg ber dere, bidra med det lille dere kan, for det kan gjøre en stor forskjell for noen andre. Hold døren for den eldre damen, gi en ekstra slant til mannen på gatehjørne, ring noen du vet sitter alene. For meg er det nettopp det julen handler om, medmenneskelighet og nestekjærlighet. Det å kunne bidra til at noen får det litt bedre, er for meg enn større glede enn alle julegavene under juletreet.

Idag skal jeg nemlig bevege meg på kjøpesenteret igjen, jeg må som dere få unna julehandelen. Men jeg har lært hva som betyr noe, jeg har lært at mennesket er verdt mer enn noe annet. Så idag når jeg beveger meg ute, så tar jeg med meg en dose medmenneskelighet og nestekjærlighet. For det er ingenting som betyr mer enn menneskene selv…

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *