Helt sjakkmatt…

Categories Blogg

De siste dagene har jeg ikke vært i form , det var så vidt jeg orket å stå opp i dag. Jeg føler jeg prøver så hardt uten at det hjelper noe , sliter meg ut uten grunn. Innlegget i dag er bare en brøkdel av alt jeg har måtte stå i , og det verste er at selv om jeg har skrevet meldinger til noen i disse gruppene om hva jeg har mottatt så har ingen giddet å responere tilbake. Det er heller ingen som tør å stå frem offentlig , for de vet godt hva som skjer. Bare se på meg , jeg er blitt en levende skyteblink. Ikke skjønner jeg hva jeg har gjort , jeg har alltid prøvd å støtte begge gruppene.

Derfor har jeg i dag tatt et valg om å trekke meg litt tilbake , melde meg ut av dette gjørmehullet og heller fokusere på mitt. Jeg vet det er noen som gjerne vil se at jeg slutter å blogge , og jeg må innrømme at tanken har vært der. Samtidig er bloggen alt jeg har , den er min største terapi i hverdagen. Men jeg skal holde gruppene utenfor alt som har med bloggen å gjøre , så kanskje det blir slutt på alle ufine meldinger også. Spesielt siden dette er nå blitt en politisak så tenker jeg at det er best slik , alt jeg kan håpe på er at det roer seg etterhvert.

Heldigvis har jeg familien som gjør alt for å hjelpe , og en liten flaggermus ble redningen i dag. En liten gutt kom som vanlig hoppende inn her i ettermiddag , og jeg var så spent på hvordan det hadde gått hos tannlegen. Men han hadde andre ting på hjertet , for før han kunne fortelle om et tannlegebesøk så måtte mamma få en overraskelse. Jeg har en mistanke om at han ble påvirket av Vibbedille , for i dag kom en liten gutt hjem med et lite perlekunstverk. 

Akkurat det jeg trengte i dag , det sier litt når jeg begynner å tute av en liten flaggermus. Jeg føler jeg er blitt en grinekjerring , noe gubben nikker bekreftende til. Men jeg er ikke den eneste som er følsom for tiden , den som kunne hvert flue på veggen her en lørdagskveld hadde blitt vitne til en tutekonsert mellom meg og gubben. Selv en stor og sterk mann har nå begynt å slå sprekker , det skal ikke mye til før noen av oss bryter litt sammen.

Men så var det tannlegetimen da , jeg skjønte ingenting når gubben la et skriv på fanget mitt. Det viste seg at en liten gutt hadde hull i en tann , den samme tanna som de hadde reparert sist. Men nå måtte de borre , det var ingen vei utenom. Tanken på at han har gått med dette i tre dager gjør vondt i mammahjerte , men nå fikk jeg enda en ting å tenke på. For tannlegen hadde nemlig prøvd å borre i dag , men en liten gutt nektet plent. Han er blitt større og forstår mer nå , og når han i tillegg har arvet staheten til både mor og far så hjelper det ikke å prøve å snakke han til fornuft.

Det skjønte tannlegen også , så gubben ble sendt hjem med et skriv og en ny time. Tannlegen vil nemlig gi en liten gutt beroligende før hun skal borre , og plutselig ble jeg dratt tilbake i tid. For når min eldste sønn var liten så sto jeg over det samme problemet , men han måtte trekke en tann som ikke ville komme ut skikkelig. Men han måtte også få beroligende , og det var noe av det verste å være vitne til. Helt sløv lå han der og ropte på meg , jeg tror jeg gråt gjennom hele timen. Jeg ble kvalm der jeg satt , og alle bivirknene som sto på skrivet gjorde ikke saken noe bedre. En ting er ihvertfall sikkert , jeg skal gjøre alt jeg kan for å forberede en liten gutt på det som skal skje. For dette skal ikke bli noe skrekkopplevelse.

Kongen på haugen

Nå skal jeg kose meg med mine resten av kvelden , og prøve å glemme alt som har skjedd. Jeg har i det minste en liten flaggermus som passer på meg , det var nemlig det en liten gutt sa når jeg fikk den.
“Denne flaggermusen skal passe på deg mamma når jeg ikke er her , jeg har fått den av Batman….”

 

11 kommentarer

11 thoughts on “Helt sjakkmatt…

  1. Det var en skjønn sommerfugl du har fått. Den vil passe på deg. Holder med deg i at du trekker deg tilbake fra det som tapper deg for energi, og som er så forferdelig negativt. Jeg håper du ikke slutter å blogge. Du har mange her inne som støtter de💜 Du har så mye å bidra med, og vi lesere lærer så utrolig mye av deg💕

  2. Det var en flott flaggermus du har fått. Den vil garantert passe på deg. Jeg holder med deg i at du trekker deg tilbake fra det som tapper deg for energi, og som er så veldig negativt. Jeg håper at du ikke slutter å blogge. Vi er mange her inne som støtter deg, og du har så mye å bidra med 💜 Vi lærer så utrolig mye av deg om det å leve med en dødelig sykdom💜 sender en god klem til deg fra meg ♥️

  3. Du må ikke slutte å blogge, ikke så lenge den gir deg noe, men ville ikke hatt noe med en forening som bare tapper meg for krefter ❤️og det med tannlegen, husker meg og en av døtrene, var fryktelig, ha en fin kveld❤️

  4. Fortsett med din viktige blogg kjære Vivian,du setter fokus på livet med ALS, skrever fra deg rett fra hjertet💜 den viser hvordan dere har det som familie store som små , bloggen din viser følelser og at livet neimen ikke er lykkelig med ALS, at man blir frattt allt ,og i tillegg må kjempe mot byråkrati.
    Det stikker meg langt inn i hjertet at du opplever netthets. Du og dine har jamme nok med deres kamp og må kjempe for dagen i dag og morgen. Husk det Vivian at din blogg blir lest av hundrevis av folk kansje tusenvis og du gir ALS det rette ansikt. Slik er din dag med ALS. Slik er din sorg, frykt,kaos og tap som ingen kan si at dette er tull. Så fra meg ,Mona sender jeg deg min oppmuntrer klem og ikke gi deg 💜💜💜

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *