Godt det er høyt under taket…

Categories Blogg

Lindmo, Skavland, Peppa gris, Mesternes mester, senkveld og Idol.

En hel helg uten Tv , jeg holder faktisk på å bli sprø! Gubben tyter hål i hodet på meg , ungene har fått et lydnivå ut av en annen dimensjon, til og med bikkja protesterer ved å ule mot en mørklagt skjerm. Favorittprogrammet til den firbeinte (fra bølle til bestevenn) røk denne helgen , og nå tråkker han hvileløst rundt på gulvet mens han titter lengselsfullt opp mot en mørk boks.

Helg blir det uansett , bare en litt annerledes en. Hadde det nå enda vært bra vær ute så vi kom oss ut, men til og med det spiller ikke på lag. Så her sitter vi for øyeblikket fremfor peisen mens vi håper på at det skjer et mirakel som redder kvelden .

Det er utrolig hvor avhengig man blir av en firkantet boks, selvfølgelig overlever vi en helg uten, men en stor del av helgekosen er forsvunnet. Men jeg har ihvertfall lært noe nytt om gubben, aldri så galt at det ikke er godt nok for noe. Han kan tyte mer enn ti kvinnfolk til sammen, og han kan irritere på seg en gråstein. Ja det sistnevnte visste jeg jo, men gudene skal vite at jeg har fått gjennomgå i helgen så langt ihvertfall.

” Det er kjedelig uten Tv mamma ” sa en liten gutt med et bedende blikk. Men som alltid vet mor råd, det var tid for kosestund. Vi kom oss aldri på kino for å se den nye Kaptein Sabeltann filmen, men nå er den kommet ut som leiefilm. Så et par tastetrykk på datamaskinen og med chips skålen godt plassert, var det bare å snurre film.

Jeg gjør alt for å snike til meg litt kos, tid og sted forsvinner når vi ligger sammen og lever oss inn i en annen verden. Men guri hvor varmt det plutselig ble, den lille kroppen er som en bakerovn. Vi kom oss gjennom filmen med et nødskrik, men når filmen var ferdig var vi  gjennomvåt av svette begge to.

Det kan selvfølgelig ha noe med at kjerringa bestemte seg for å fyre i peisen selv om det er plussgrader ute, men hva skal man gjøre når kroppen svinger like mye som hormonene i en tenåringskropp.

Men jeg er nå glad for den lille stunden vi fikk sammen , det gjør alltid godt for et mammahjerte. Plutselig kom 19 åringen min opp og meddelte en nyhet, han var nemlig blitt invitert i babyshower! Jeg ble dratt rett tilbake i tid, og jeg innså hvor ung jeg egentlig var når førstemann kom til verden.

Like gammel som min datter er nå, bare 17 år. Jeg kan bare forestille meg bekymringene til mine foreldre, for når jeg ser på mine ungdommer er jeg glad for at de venter. Jeg skjønner nesten ikke hvordan jeg klarte det , samtidig er jeg takknemlig for at jeg har fått fulgt de så langt i livet.

Nå er det to stykker som har kortsluttet her,  og godt er det. Enda en dag går mot slutten, enda en dag uten Tv er snart over. Jeg håper dagen har vært god med dere alle, og at dere får en strålende kveld.

Fortsatt god helg 💜

3 kommentarer

3 thoughts on “Godt det er høyt under taket…

  1. Jeg skjønner frustrasjonen, og jeg beklager den sleivete kommentaren min fra i går, om at dere står han av. Selvfølgelig gjør dere det, og jeg har full forståelse for at dere mister en del av helgekosen, både for store og små og firbeinte 🙂så koselig at du fikk en filmstund med Isak❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *