Fremtiden skremmer meg mer enn døden

Categories Blogg

Har du noen gang tenkt over hvor mye du gjør i løpet av en dag?
Hvor mange ting kroppen din utfører fra du står opp til du legger deg?
Man vet ikke hva man har før man mister det , det vet jeg alt om.
Det er når jeg ligger under en varm dyne lengselsen kommer , det er når jeg prøver å bevege meg at jeg savner det som mest.

 

Et tynt ullteppe er nok til å sette meg ut av spill , en varm dyne er blitt forvandlet til en tvangstrøye. De små bevegelsene jeg har igjen blir umulig og utføre under en tung dyne , hele kroppen må taes i bruk for å klare og flytte hendene en cm.
Noen ganger blir jeg grepet av panikk , i et stille mørkt rom hiver jeg etter pusten.

 

Sakte men sikkert blir kroppen svakere , en etter en brytes musklene ned.
Men det verste er den uvissheten , jeg vet aldri hvilken kroppsdel som blir rammet neste gang. Likevel er ikke dette det verste , jeg har lært meg til å leve med en ubrukelig kropp. Det som skremmer meg mest er det jeg har i vente , og jeg vet det bare er et tidsspørsmål før det skjer.

 

Jeg har svelgt mange kameler for å komme hit jeg er idag , det har vært en tung reise frem til nå. Men det som skremmer meg mest er det som enda ikke har kommet , tanken på fremtiden er det som skremmer meg mest.
Hver dag våkner jeg opp og blir liggende å kjenne etter , trekker pusten for å føle om lungene fortsatt er intakt. For jeg vet det bare er et spørsmål om tid , før eller siden vil sykdommen ramme mitt viktigste redskap.

 

Livet her og nå er ingenting i forhold til hva som venter , tanken på at min reise med denne sykdommen knapt nok er begynt tapper meg for krefter.
Noen ganger ber jeg en stille bønn , en bønn om at jeg må bli spart. En bønn om at HAN må ta meg før det går så langt , spare meg for de lidelser som venter. Mitt ønske er at jeg kan legge meg etter en god dag sammen med mine , uvitende om at det er min siste dag. For når fremtiden skremmer meg mer enn døden så er det vanskelig å finne styrke , styrke jeg så sårt trenger til den dagen jeg står ansikt til ansikt mot min største redsel , en dyster fremtid….

10 kommentarer

10 thoughts on “Fremtiden skremmer meg mer enn døden

  1. Kjære deg❤️❤️ Mitt inderlige håp er at de finner en kur som bremser AlS helt( eller at AlS forsvinner for godt🌹)💖💖💖 og at dere med sykdommen får være med i studier👍🏻🧸🧸🧸klemz

  2. Kjære Lillian,
    Du er min helt. Jeg tenker så ofte på deg, og det du skriver er så hjerteskjærende. Ønsker deg masse gode dager, og sender deg mange varme klemmer. Hilsen Liv

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *