Er folk idioter?

Categories Blogg

Beklager sterke ord, men nå har jeg fått nok! Nrk står på, og en resturant eier kommer til syne på skjermen. Han står der med tårevåte øyne, han klager over harde tider. Selvfølgelig skjønner jeg at det er tøft og måtte stenge ned, den biten har jeg ingen problemer med å forstå.

Men det jeg har problemer med er mangel på forståelse, en gikk faktisk ut og kalte det for en kollektiv avstraffelse. Vet du grunnen? Jo fordi han ikke fikk ettermiddags ølen sin som han pleide!

Derfor lyder overskriften som den gjør, for nå tror jeg alt vett og forstand er forsvunnet. For selv om han kanskje er en av dem som følger retningslinjene (det var ihvertfall det han sa), så er det en grunn til at skjenkebevilgningene blir inndratt nå.

Dette er ikke tiden for hyggelig sosialt samvær med god mat og en øl i hånden, dette er ikke tiden for å sitte tett i tett og nyte årets første utepils. Dette er ikke tiden for lange dokøer og henging over bardisken, dette er ikke tiden for å sitte sammen og skåle mens røyken nytes utendørs.

Helt ærlig, hva er det egentlig dere klager over? Hva tenker dere med? For om det er så galt at det måltidet ute ikke kan unnværes, og at du må ha den ene ølen for å overleve, ja da begynner jeg og lure.

Det er kanskje en kollektiv avstraffelse, men den er høyst nødvendig! Vi trenger strenge regler, vi trenger at noen tar grep. Jeg trodde vi var sammen om dette, at alle var i samme båt. Men dessverre så er det ikke sånn, det er noen som mener de er unntaket, og det må vi andre bare forstå.

Hytteeiere var de som stakk seg først frem, de så ingen problemer med å oppholde seg på hytta noen uker. Noen gikk så langt og truet med søksmål, og firmaene som bygger hyttene truet med boikott.

Så var det turfolket, i kø stilte de seg for å gå tur i fjellet, det fantes kun en løype som var bra nok for dem. Bilene sto tett i tett, og sekken var pakket med tursjokolade og håndsprit. En meters regelen ble raskt glemt, for noen brøytet seg frem gjennom folkemengden. Det var om og gjøre å komme seg fortest mulig til toppen, fjell luften ville nok holde dem trygg.

Idag var det øldrikkerne som stakk seg frem, nå gikk vi for langt! Litt sosialt samvær måtte da være lov, nekte de øl og vin var å gå for langt. En øl om dagen utendørs blant andre mennesker var det som skulle til, det måtte til for å hindre de fra å gå fra forstanden.

Skjerp dere! Eier dere ikke skam?? Få opp øynene en gang for alle og se hva som foregår, hvor mange må dø før dere forstår alvoret? Se bare på Italia, der eldre mennesker dør alene hjemme. Noen har ligget i dagesvis før de blir funnet, og dødsfallene er mange.

Men dere tenker kanskje at det ikke kan skje her, vi er jo mer fornuftige. Jammen sa jeg smør, dere beviser at vi er ikke det, fornuften forsvant i det øyeblikket hyttene ble stengt og skjenkebevilgningene ble inndratt.

Her sitter jeg og ser på,ser på galskapen som utarter seg der ute. Jeg vet jeg kan dø, jeg vet om mange som kan dø av samme årsak. Små barn som nettopp har startet livet ligger på sykehuset i isolasjon fordi de trakk det korteste strået, og mange eldre sitter ensomme hjemme redde for konsekvensene.

Men det spiller ingen rolle, dere må på det ene fjellet som finnes. Dere må ha den ene ølen om dagen, og dere må på hytta for å kunne leve. Dere er unntaket, viruset er ikke farlig for dere. Jeg misunner dere, for jeg vil også føle meg trygg, jeg vil også leve…

6 kommentarer

6 thoughts on “Er folk idioter?

  1. Kunne ikke vært mer enig i det du skriver. Det er skremmende hvor egoistisk enkelte er. Våre såkalte rettigheter må pauses i denne tiden. Ser overhodet ikke problemet med det. Blir rystet over hvordan enkelte agerer.

  2. Nå driver hytteeiere og melder flytting til hytta ifølge Folkeregisteret. Alt for å være der i påsken.
    Vel, man kan ikke uten videre ha fritidsbolig som bopel, så jeg tviler på det blir godtatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *