Endelig litt sol igjen…

Categories Blogg

Det var så deilig å stå opp til en blå himmel igjen, kjenne hvordan solen varmet gjennom vinduet. Jeg la merke til det allerede når hjemmesykepleien kom klokken 09.00, i det skyvedøren gikk opp skinte solstrålene inn på soverommet. Noe som medførte til at jeg ble lys våken, tanken på at sommeren var tilbake fikk meg til å ville sprette opp av senga.

De siste dagene har vært sure og grå, gubben er vel den eneste som har vært fornøyd med overskyet vær. For i motsetning til meg så takler ikke han varme noe godt, han går rett ned for telling. Ja ikke at det er noe bedre når det er overskyet altså, han ligger like mye på sofaen uansett.
Men i dag hadde gubben planer, nå måtte han få unna litt arbeid før vi skulle dra.
Gresset stopper ikke akkurat å gro bare fordi gubben går ned for telling, og med de eldste barna borte så hadde han ingen og delegere arbeidet til heller.

Så idag måtte han bare krype til korset, og det hjalp heller ikke på at solen var kommet frem igjen. Men før gubben kunne sette i gang hadde han en avtale han måtte rekke, han hadde nemlig bestilt frisørtime til en liten gutt. Det var nemlig ikke bare gresset som hadde grodd, en liten gutt hadde nå fått seg en hårmanke som var helt ute av kontroll. Så mens far og sønn dro avgårde fikk jeg en liten stille stund for meg selv, ja det vil si helt til det ringte på døren.

Det verste jeg vet er når det ringer på døra når jeg er alene, jeg har nemlig ingen mulighet til å gå ut for å se hvem det er. Men når jeg hørte ytterdøren gikk opp så skjønte jeg at det var kjentfolk som kom, for alle som kjenner til min situasjon vet at her må de bare gå inn. Plutselig sto hun fremfor meg, min kjære mor kom smilende inn i stuen. Min far kom like etter, men han valgte en annen vei inn. Snikende kom han rundt hushjørnet, som en spion dukket han plutselig opp i verandadøren.

Så da fikk jeg selskap likevel, og det gikk ikke lang tid før far og sønn også var tilbake. Deretter bar det ut med alle mann, nå skulle finværet nytes. Mormor fikk kjørt seg av en liten gutt, for når fotballen ble funnet frem ble det ingen kjære mor lenger. Jeg fikk også kjørt meg, det er nemlig ingenting som er kjekkere enn å leke politi og røver med en mamma som sitter i rullestol.

Det har vært en god dag i dag, de små gleder har kommet løpende på en snor.
Som lukten av nyklippet gress og barnelatter i det fjerne, hvem trenger vel egentlig noe mer?
Nå er en liten gutt i full gang med å ommøblere senga mi, han fant nemlig ut en ting i går. Han fant ut at mamma sin seng kunne heises veldig høyt opp, og da fikk han en ide. En hule ble laget under senga mi, og der har han lekt i to dager nå. Så nå spørs det om gubben klarer å kaste meg oppover i seng i kveld, en liten gutt nekter nemlig å heise senga ned igjen….

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *