En telefon endret vår hverdag…

Categories Blogg

 

Herlighet, det har skjedd så mye i det siste at jeg har jo helt glemt å fortelle dere om telefonen jeg fikk på torsdag. Som dere sikkert vet så har jeg i lengre tid ønsket meg en kombinasjon av BPA og hjemmesykepleien. Faktisk så er det ett år siden jeg prøvde å søke om en slik kombinasjon for første gang. Som forventet ble det avslag, kommunen tillot ikke en slik kombinasjon.

Vi har siden den gang prøvd å undersøke hva som gjør at de nekter å fire på kravene, det viste seg fort at det var store forskjeller fra kommune til kommune om hvordan retningslinjene på dette området ble utøvd. Jeg er heldig som har en fantastisk saksbehandler i forvaltningen, selv om jeg ikke var spesielt fornøyd med henne i begynnelsen, så har hun virkelig kommet på banen etter at diagnosen utviklet seg.

Men så var det disse retningslinjene da, kommunen som tolket de sånn som de ville. Det som hele tiden blir gjentatt er “forsvarlig hjelp”, hva legges egentlig i denne betegnelsen? Er det forsvarlig å kun tilby hjemmesykepleie som kommer og går til alvorlig syke? Er det forsvarlig at den syke blir overlatt til seg selv fordi hjemmesykepleien ikke kan være til stede hele tiden? Er det forsvarlig å nekte brukeren en BPA ordning som kan følge opp pasienten? Og er det forsvarlig at det er kommunen som skal bestemme hva forsvarlig hjelp egentlig er?

Jeg ble så provosert av denne holdningen at jeg valgte å skrive et innlegg om nettopp dette. Jeg ville få frem hvilken uverdig kamp det var for oss syke som ble frarøvet muligheten til å bestemme selv. Dette innlegget ble fanget opp av BT som helt uventet tok kontakt med meg og spurte om lov til å lage en artikkel av innlegget mitt.

Det er tydelig at media har mye makt, og den artikkelen fikk mye oppmerksomhet, artikkelen kan dere lese Her.

Like etter fikk jeg en telefon fra saksbehandleren min i forvaltningen som mente at nå måtte vi smi mens jernet var varmt. Vi valgte derfor å formulere en ny søknad om å få hjemmesykepleien til legging og kveldsstell. Denne søknaden ble sendt inn for en liten uke siden.

Torsdag ringer plutselig telefonen. Det var saksbehandleren min som ringte. Hun kunne fortelle at jeg hadde fått innvilget hjemmesykepleie i tillegg til BPA , jeg hadde vunnet frem!! Jeg fikk knapt frem et ord, tårene rant, og min mann ble helt målløs noe som aldri skjer!

Nå kan jeg selv bestemme når jeg vil legge meg, og min mann kan legge seg når han vil. Dette er en stor seier for hele familien, men også for andre syke som står i samme situasjon. Jeg er så glad for at BT tok tak i dette, for uten den flotte artikkelen hadde jeg nok fortsatt måttet kjempe.

Så nå blir det andre boller i familien. Min mann kan bare legge seg klokken ni som den gamle gubben han er 😂 Så kan jeg danse på bordet litt til…

Rettigheter: tegninger.no

7 kommentarer

7 thoughts on “En telefon endret vår hverdag…

  1. Så glad jeg ble nå. Hurra!!!!!! Fornuften seiret. ❤️❤️❤️❤️❤️ Her ligger jeg på Haukeland muskelsvakheten min rammet omtrent hele kroppen. Tyngdefølelse. Så masse undersøkelser, men trolig er for rask nedtrapping morfin årsak. Men spesielt vanskelig nå når d har rammet kjeve, svelg og lunger i løpet av en uke. Ikke forsvarlig være hjemme lenger. Så da ble d d verste jeg vet, sykehus. Tenker mye på deg hvordan du har d i den prosessen jeg selv er i. God klem til deg fra meg, og igjen hurra!!!!! Burde heist flagget, i en uke!! 😂😉❤️🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴 Klem fra Synnøve

  2. Gratulerer 🇳🇴 Det fortjente du og din familie. Er sykepleier selv og har jobbet i hjemmesykepleien. Husker en flott dame med langtkommen MS . Hun styrte selv når hun ville komme opp og legges . De andre i familien kunne planlegge andre ting og være trygg på at vi hjalp til🥰

    1. Så fint å høre at det kan fungere Katrine. Dette var en viktig seier for meg, det å få til et samarbeid mellom BPA og hjemmesykepleien er noe jeg har ønsket meg lenge. Nå blir det en mindre ting for min mann og tenke på, og det betyr mye for oss begge🧡

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *