En ny uke snart forbi

Categories Blogg

Jeg sitter her og ser på alle orkideene mine som jeg har stående i vindusposten min. De blomstrer hele året rundt, og kommer tilbake med nye skudd hver gang. Det er rart hvordan man kan tenke noen ganger, for jeg pleide å sammenligne meg med blomstene.

Jeg husker at etter jeg fikk diagnosen pleide å tenke at når blomstene sluttet å blomstre, da kom jeg til å dø også. Men sånn ble det heldigvis ikke, ihvertfall ikke enda, for orkideene fortsetter å blomstre. Selv om en mister sine blomster, så blomstrer den andre, og de kommer igjen med nye vakre blomster hver gang.

Jeg er og har alltid vært litt overtroisk. Jeg hadde alltid mine ritualer før en viktig fotball kamp, alltid knyte lissene på fotball skoene i en bestemt rekkefølge, alltid bruke det samme pannebåndet og alltid bruke den samme undertrøya hver gang. Men det er jo andre ting også. Som å aldri gå under en stige, aldri ha med seg dyr i båten under fiske, og om en svart katt krysser veien fremfor deg, er det bare å komme seg hjem i en faderlig fart.

Regnbuen derimot er for meg et lykketegn. Men det er rart hvor forskjellig vi er på dette området. Hva med deg? Har du noe du må gjøre eller unngå for en hver pris?

Jeg tror overtro handler mye om å skape kontroll i uvante situasjoner. Det er ihvertfall sånn for meg nå. Jeg kan ikke kjøre igjennom sølepytter, det betyr ulykke, og i enkelte situasjoner, om jeg klarer å utføre noe før hjelperne kommer inn i rommet så blir jeg frisk.

Jada, jeg vet jo bedre, men noe må jeg bare ha å lene meg på. Jeg tenkte etter Norway Cup i fjor, nå kan jeg dø lykkelig. Jeg hadde opplevd det største øyeblikket til min datter, og fått se henne på Tv. I bilen på vei tilbake til hotellet takket jeg Gud for opplevelsen og da kom plutselig regnbuen frem. Det var ingen grunn til at den skulle vise seg denne dagen for det var skyfri himmel og bortimot 25 grader.

Overtro eller ikke, nå er det ihvertfall fredag og snart tid for helg. Jeg er sååå lei av taco, så idag blir det pita. Det er karneval i barnehagen i dag, Isak er jo selvfølgelig “kaptein sabeltann”, det var jo en selvfølge akkurat det da. Han har nok mye å fortelle meg når han kommer hjem. Så da er det bare å vente på at de renner inn døren her, nå kan jeg se frem til en hel uke med barna, for nå er det vinterferie….

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *