En gravemaskinfører er født…

Categories Blogg

Det er ingen tvil om at far og sønn er like, de deler den samme begeistringen for maskiner og lastebiler.  Hver gang det kommer en maskin på tunet står jubelen i taket, og da vet jeg at de blir borte resten av den dagen. Så når gubben fikk en minigraver på tunet denne helgen skjønte jeg at en skolegutt kom til å bli ellevill, og der fikk jeg rett gitt.

Han ble helt i hundre når han kom hjem fra skolen på fredag, og det tok ikke lang tid før maset var i gang. “Kan jeg få prøve pappa” ropte han med en gang gubben kom inn døren. Hele helga har han stått og stirret misunnelig på pappaen når han har gravd i hagen, men i går fikk han endelig belønning for tålmodigheten.

Jeg fikk meg litt av et syn i går ettermiddag når jeg kom ut, aldri har jeg sett en stoltere guttunge. Med is i ene hånden og joysticken i andre så han ut som den fødte gravemaskinfører, man skulle nesten tro han ikke hadde gjort noe annet i livet. Jeg ble overrasket over hvor fort han tok det, gubben trengte bare vise han det en gang så satt det.

Selv om han ikke hadde noe å grave på ble han ikke lei, i flere timer kjøre han frem og tilbake i gata. Det var en fryd å se på, og det ble tydelig at her hadde gubben fått konkurranse. Hadde vi hatt råd hadde vi kjøpt en, da hadde jeg hatt to gravemaskinførere som kunne jobbet for meg. Det er nok ingen tvil om hvilken yrkesretning en liten gutt kommer til å velge etter hvert, jeg blir overrasket dersom han ikke følger sine fars fotspor. 

I dag sto jeg opp til nok en grå dag, men selv om regnet bøttet ned stoppet ikke det guttungen. Han har som i går tilbrakt formiddagen i minigraveren, og hadde det ikke vært for at han var invitert i bursdag hadde han vel sittet der enda. Selv har jeg holdt meg inne i dag, men i dag gleder jeg meg bare til Brann kamp. Så lenge det er fotball på tv er jeg fornøyd, og når det regner har jeg en god unnskyldning for å sitte inne…

5 kommentarer

5 thoughts on “En gravemaskinfører er født…

  1. Etter å ha sett videoen på Facebook lurer jeg veldig på hva som er upassende innhold.Jeg ser en kjempe fornøyd og glad gutt som virkelig er i sitt ess.Blir nok en skikkelig arbeidskar av denne gutten 😊

    1. Han er mindreårig og derfor godkjente de den ikke, men når jeg søkte opp lignende videoer fant jeg mange. Jeg må daglig passe på hva guttungen ser på når han er på YouTube, for det dukker til stadighet opp groteske videoer,

  2. Hva tenker du om å la en liten gutt kjøre minigraver – det er jo ikke forenlig med lovverket? Det er lov og riktig å være stolt, men sånt reiser flere relevante spørsmål. I beste mening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *