Dovendyr…

Categories Blogg

Hver helg forvandles jeg til et dovendyr, det er så deilig å kunne ligge så lenge man vil.
Det tar på å bli vekt hver eneste dag til samme tid, spesielt når man vet hvor lang dagen blir. Hadde jeg bare hatt et formål med dagene mine så skulle jeg ikke sagt noe, men hver dag venter en sliten stol på meg.

Der jeg før var en morgenfugl er jeg nå blitt til et grettent morgen monster, det er ingen vits i å prate til meg før etter klokken 10.00.
Det er ikke like lett å bli vekt opp av nye mennesker hver dag, for selv om jeg har kontroll på assistentene mine så vet jeg aldri hvem som kommer fra hjemmesykepleien. Selv om jeg vet at jeg kan ligge lenger i ukedagene også så har jeg ikke samvittighet til det, for hjemmesykepleien hjelper assistentene med å ta meg opp.

En som koser seg på mor sitt fang…

Men i helgene er min mann hjemme, og med han hjemme så kan jeg slappe helt av.
Så idag ble jeg liggende til over 12, og det trengte jeg.
Etter kontrollen på torsdag følte jeg meg helt utladet, luften gikk ut av meg.
Jeg var litt spent på å se hvor lenge en liten gutt kom til å ligge i dag, for i juleferien slo han alle rekorder. Det var faktisk det siste han sa til meg igår før han la seg, “det er så deilig med helg mamma, for da kan vi sove lenge”.

Det er ingen tvil om at en liten gutt er blitt stor, og jeg tror han har arvet sin fars sovehjerte. Det er nemlig ikke så altfor lenge siden han sto opp klokken 06.00 i helgene, men nå ligger han til klokken 09.00.
Han kommer bare ned for å hente Ipaden før han løper opp igjen, drar med seg dyna inn til sin far og krøller seg godt sammen.

 

Jeg må innrømme at jeg er litt misunnelig, jeg skulle ønske jeg hadde stor nok seng slik at en liten gutt kunne ligge inne hos meg også.
I dag sto jeg opp til snøvær ute, noe som ble en gledelig overraskelse. For egentlig hadde de meldt regn, masse regn. Men i dag har det faktisk vært et fantastisk vær, etter snøværet la seg kom en blå himmel frem.

Julepynten er også i ferd med å forsvinne fra stuen, nå ser jeg fremover mot lysere tider. Det gjør tydeligvis en liten gutt også, for han er allerede begynt å tenke på sommeren. “Kan vi overnatte i grillhytta når det blir sommer mamma” ropte han når han kom løpende inn her i dag, med en ryggsekk på ryggen var han allerede klar for å pakke. At det enda var fem måneder til sommeren brydde han seg lite om, han og nabobarna skulle begynne å innrede hytta nå.

Kjekt med storebrødre…

Så nå sitter jeg her og hører på at tre små løper inn og ut av døren her, og jeg ber en stille bønn om at jeg får beholde noen møbler…

2 kommentarer

2 thoughts on “Dovendyr…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *