De slipper for billig unna…

Categories Blogg

Jeg ble bare rasende igår , kjente hvordan blodet bruset i kroppen . Hadde jeg hatt stemme så hadde jeg brølt mitt høyeste brøl, jeg skulle brølt så de hadde hørt meg helt til hovedstaden . Egentlig tror jeg at jeg skal drite i Grand hotell , jeg kan heller campe på Stortinget . Der skal jeg sitte med en plakat på brystet : “Flytt meg hvis du ikke vil se på når jeg dør”!

Jeg så nemlig på Tv2 igår , programmet Bak fasaden tok nemlig opp noe viktig , retten til å leve sto i fokus . Her i Norge har vi nemlig et beslutningsforum som sitter og bestemmer hvem som skal få en rett til et fullverdig liv eller ikke , helsedirektørene sitter på den endelige avgjørelsen.

Når jeg satt og så på det programmet igår , så var det kun en ting som slo meg , de slapp for billig unna . Det burde blitt argumentert mye mer mot den ene helsedirektøren sitt ord , for meg virket det nærmest som det ble jattet med .

Helsedirektørene skulle jaggu meg fått møte de modige og syke som sto frem , og sett dem rett inn i øynene mens de ga de avslag på retten til å leve . Ja for det er jo tross alt det de gjør , de menneskene som får disse avslagene er ikke like mye verdt.

Det jeg skulle likt å sett er det regnskapet som ligger til grunn for mange av disse avslagene . Ta disse SMA pasientene da , medisinen som bare gies til barn . Hva var det legen sa , jo at det er ca femti barn som har fått den , og ca like mange voksne som ikke får den .

Ja for det er en sjelden sykdom , på lik linje med ALS så er det få som blir rammet . Men disse femti SMA pasientene som ikke får denne medisinen , de blir på sikt bare dårligere og dårligere . På sikt blir de å koste samfunnet dyrt , det er snakk om millioner av kroner for kun en av de femti hvert eneste år.

Dessverre får ikke vi mennesker på gaten innsyn i denne prosessen , selv om det er vi som betaler for dette . Alt vi trenger å vite er at det helt klart blir handlet i god tro , Beslutningsforumet tar de riktige beslutningene . Det skal vi bare stole på , vi må stole på at disse helsedirektørene prioriterer riktig !

Men det er noe som skurrer et sted , det er noe som jeg ikke får til å stemme . For her hører vi om kreftmedisiner som har bevist sin effekt , men likevel blir nektet . Vi hører om mennesker som dør mens de venter på at medisinen skal bli kjøpt opp. Det verste tilfellet jeg hørte om var en pasient som kjempet for å få en kreftmedisin, og en uke etter at han døde fikk de diskutert seg frem til riktig pris .

Nå skal jeg ikke legge all skylden på Beslutningsforumet , for hele legemiddelindustrien stinker! Det er blitt noe rapende galt med dette landet når noen kan sitte og krangle om penger mens noen dør.

Og her sitter jeg , med ALS på fjerde året . For meg finnes det ingen kur , ikke får jeg prøve noe heller for det er for kostbart . Ingen vil ta ansvar for oss , men når ingen i tillegg ikke vil ta ansvar for de man kan hjelpe , ja da blir jeg forbanna !!!!

Rettigheter : tegninger.no

6 kommentarer

6 thoughts on “De slipper for billig unna…

  1. Blei like kokforbanna eg og. En skal liksom avfinne seg med at sånn er det. Dei skulle sjølv fått smakt den kampen desse har kvar dag for å fungere. Heilt grusomt er det. Det er jo blitt sånn i helsevesenet i dag at alt handler om penger. Et stakkars liv er ikkje mykje å bry seg om…..

  2. Jeg blir så eitrende forbanna på dette beslutningsforumet. De sitter og bestemmer over menneskeliv, og livskvalitet for mennesker som lever med uhelbredelige sykdommer. Hvem tror de at de er. Ja, dem skulle ha sett dere som er syke inn i hvitøyet, da tror jeg pipa har fått en annen lyd. Nå framover, tror jeg ikke det døyt på politikere, for nå er det love og lyge i samme setning = valgkamp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *