Dag 24, advent…

Categories Blogg

Jeg føler nesten jeg holder på med min egen adventskalender her jeg ligger og skriver, dagene er blitt til luker som må åpnes for å se hva som befinner seg bak. Men dagen i dag har vært god den, og det beste av alt, jeg har sovet så godt inatt.

Jeg har vært våken en gang inatt, og da var klokka 04.30. Så sov jeg frem til 08.00, da kom sykepleieren og vekket meg. Det hjalp virkelig å komme seg hjem i går, mange inntrykk medførte til at jeg var rimelig utslitt i går kveld. Det ble en tung avslutning hjemme igår, for Isak endret total personlighet når jeg måtte dra.

Han ble sint og tverr, og han lot det gå ut over sin far med både slag og spark. Det var virkelig vondt å se hvor preget han var, og han gråt hele veien tilbake til sykehuset. Heldigvis roet han seg når vi kom frem, men jeg ser nå hva det betyr for en liten gutt å ha mammaen sin hjemme.

Hver dag etter barnehagen er han vant med å finne meg hjemme i godstolen, selvfølgelig blir det en stor omveltning når jeg plutselig ikke er der lenger. Han har jo mistet sin beste lekekamerat, og jeg har mistet min.

Den store forskjellen på meg og min mann er tilstedeværelse. Jeg vet nemlig hvor verdifull denne småbarnstiden er, jeg vet hvor mye av grunnlaget som blir lagt ned nå for livet videre. Derfor prøver jeg hver dag og være 100% tilstede når han er hjemme, for denne tiden får vi aldri igjen. Min mann derimot er mer opptatt av å få seg en ettermiddagshvil etter jobb, og flater derfor ut på sofaen etter jobb.

Normalt sett er ikke dette et problem, for Isak har jo meg. Jeg blir gjerne med inn i hans fantasiverden, det gir meg en pustepause også. Men nå er alt snudd på hodet, og det merkes på både far og sønn. Min mann har fått øynene opp for hvor mye jeg egentlig bidrar med selv om jeg er lam, og Isak savner bare mammaen sin.

“Vi må jo besøke mamma” sa en liten gutt til sin pappa når jeg spurte om de kom på besøk i dag. Og Isak svikter aldri, det var ekstra godt å få han på besøk idag. Denne ettermiddagen har vi brukt på å utforske noe nytt som er kommet på Tv2sumo, et nytt barneprogram som heter oi. 

Datamaskinen til mamma er god å ha 

 

Her sendes både filmer, historier og serier nå i adventstiden, så idag så vi “jul i Flåklypa” mens vi spiste McDonald’s mat. Jeg lider ingen nød her jeg ligger, jeg bestiller av gubben og han leverer som alltid. Så når jeg sendte melding om at jeg ønsket meg hamburger, så fikk jeg bare ok til svar. Det er godt at han skjønner at her er det bare å adlyde 🤣, her er det ingen vei utenom, kjerringa må fetes opp.

Så denne 1 desember har vært god. Nå ser jeg frem til å nyte resten av adventstiden sammen med mine…

 

Tenn lys, et lys skal brenne
for denne lille jord
den blanke himmelstjerne
der vi og alle bor
må alle dele håpet
så gode ting kan skje
må jord og himmel møtes
et lys er tent for det.
7 kommentarer

7 thoughts on “Dag 24, advent…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *