Bare prøv deg! Kampviljen er tilbake!

Categories Blogg

Blodet bruser, pulsen slår, kroppen gjør seg klar til kamp, til en kamp den aldri kan vinne. Men gudene skal vite at jeg skal prøve, for selv om jeg ikke kan vinne selve kampen, så kan jeg fortsatt vinne noen slag. Noen slag vil jeg tape, men noen kan jeg vinne. Noen små slag som ved hjelp av min viljestyrke kan jeg faktisk vinne!

Nå tenker jeg ikke på komplikasjoner som denne sykdommen bringer med seg, for de kommer enten jeg vil eller ikke. Nei jeg tenker på meg selv, jeg kan vinne over meg selv, jeg kan kjempe mot meg selv! For daglig har jeg en kamp og kjempe, og idag er min kampvilje tilbake, idag bruser blodet for alvor i min kropp, idag føler jeg meg sterkere enn noensinne.

Det var som at noen slo på en bryter i meg, det var som om lyset kom tilbake. Jeg vet ikke hva som utløste det, kanskje var det når min sønn spurte meg om råd, eller kanskje det var fordi min mann spurte om en tjeneste, uansett så er viljestyken tilbake for fullt!!

Jeg kan ikke styre denne sykdommen , jeg har ingen makt over hvor fort den kommer til å gå, eller hva neste komplikasjon kommer til å være. Jeg aner ikke hva som lurer rundt neste hjørnet. Kanskje jeg får problemer med å svelge, kanskje stemmen er det neste som forsvinner, eller kanskje det blir pusteproblemer som blir min neste kamp. For jeg vet det kommer, men jeg vet ikke når! 

Men jeg kan gjøre en ting, jeg kan vinne over mitt eget sinn, jeg kan styre mine egne tanker og følelser. Det kan ingen ta ifra meg, det er det ingen andre som rår over. Min viljestyrke er bare min, jeg bestemmer selv når kampen er over, jeg bestemmer selv når min tid er omme, og jeg bestemmer hvordan veien dit skal se ut.

Jeg har ikke tenkt å gi meg uten kamp, her er det motstand å finne. Motstand mot en sykdom som prøver å ta fra meg alt, motstand mot døden, jeg gjør meg klar til kampFor jeg kan ikke styre fremtiden, jeg kan ikke velge hva som kommer. Alt jeg kan gjøre er å leve her og nå.

Men jeg kan styre meg selv, ta frem min indre styrke, finne min innerste kampvilje. Jeg kan velge selv hvordan dagene mine skal se ut, jeg kan velge å fokusere på de gode øyeblikkene fremfor de dårlige. Så jeg velger nettopp det, jeg velger og omgi meg med kjærlighet og lykkelige øyeblikk

For akkurat idag, nå i dette øyeblikk føler jeg meg sterk som en bjørn, jeg føler at det er ingenting jeg ikke klarer, for her og nå, i denne stille stund føler jeg bare en ting, jeg føler meg uovervinnelig… 

 

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Bare prøv deg! Kampviljen er tilbake!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *