2021 kommer med en drøm

Categories Blogg

Helt siden jeg startet denne bloggen har jeg gått med en drøm , en drøm om å få alle mine innlegg inn mellom to bind. Ja flere bind om så , bøker som mine kjære kan ha til evig tid. Derfor har jeg det siste året lett på nettet , sett etter et program som var noenlunde håndterbar. Omsider fant jeg faktisk et program der jeg kunne gjøre alt arbeidet selv , men betale for å få den trykket opp. Helt genialt tenkte jeg , og satte igang med full iver.

 

Det gikk ikke lang tid før jeg innså at jeg hadde tatt meg vann over hodet , dette var fryktelig mye vanskeligere enn hva jeg hadde sett for meg. Ja for å ikke snakke om tidkrevende , og jeg må innrømme at jeg ga opp før jeg hadde undersøkt hele programmet. Derfor spurte jeg en av assistentene mine om hun kunne hjelpe meg , hun var teknisk flink med det meste. Men igjen oppsto det et problem , assistenten måtte slutte pga videre skolegang. I tillegg ble det bare rot med de innleggene hun hadde prøvd å legge inn , og når hun som var så datakyndig ikke fikk det til ja da gikk luften ut av meg.

 

Så jeg la det på is , skuffet innså jeg at det mest sannsynlig ikke ble noen bok. Tanken på dette irriterte meg noe grenseløst , det måtte da finnes en eller annen mulighet for å få dette til. Så jeg tilkalte min datter , var det noen som kunne hjelpe meg så var det henne. Problemet var bare at ingen av oss hadde tid til å sette oss inn i bok programmet skikkelig , og min datter er mer utålmodig enn hva jeg er. Likevel fikk jeg overbevist henne om å begynne å legge inn innleggene fra 2019 , en plass måtte vi jo starte.

 

Endelig så det ut som vi var kommet i gang , det første halvåret av 2019 tok min datter fire måneder og få plassert. Det er nemlig ikke mye tid mellom skole , lekser og trening , det fikk ta den tiden det tok. Men en dag kom min datter pottesur ned trappa , 600 sider var tydeligvis maks i en bok. Så for å dokumentere hele året så måtte enda en bok lages , og det nektet hun å begynne med. Dessuten skjønte ingen av oss hvordan vi skulle få bilder inn i boken , nei dette var bare å gi opp.

 

Men hva skjer når tanken om å gi opp kommer? Ja nettopp , jeg blir forbanna. Derfor åpnet jeg bokprogrammet på nytt , nå måtte jeg bare prøve å sette meg inn i det engang for alle. En hel helg satt jeg , trykket på det ene etter det andre. Og endelig skjønte jeg det , gleden var ubeskrivelig når jeg innså at det slett ikke var så vanskelig som jeg hadde sett for meg. Tidkrevende ja , likevel var det så gøy når jeg endelig hadde knekt koden.

Jeg klarte endelig og ferdigstille første bok , første halvår av 2019 med bilder var nå dokumentert mellom to bind. Ivrig begynte jeg på bok nummer 2 , nå måtte det siste halvåret få plass mellom to bind. Tanken på at mine kjære kunne få mine ord til evig tid ga meg en glede så stor , men jeg hadde også et håp om å få dele disse bøkene med alle dere. En bok er nemlig blitt etterspurt fra dere lesere opptil flere ganger , og nå fikk jeg endelig et håp om at dette kunne la seg gjennomføre.

 

Men jeg hadde glemt å sjekke en viktig ting , prisen på hva dette kostet. Jeg skjønte med engang at et salg ville bli vanskelig , ti bøker av et halvår kom på den nette sum av fire tusen. Så om jeg skulle gå i null så måtte jeg ha solgt hver bok for 500 kroner , en bok med kun et halvår. For å få plass til både 2019 og 2020 så må jeg lage fire bøker , fire bøker med 600 sider. Det blir jo rene leksikon samling , og jeg vet ikke om jeg noen gang kommer i mål.

 

Likevel har jeg ikke tenkt å gi meg , jeg skal i vertfall fullføre 2019. Ja kjenner jeg meg rett så blir 2020 også til en bok , for når drømmen er der så kan ikke jeg gi opp. Det er en god følelse at jeg nå kan lage mine bøker helt selv , bøker som jeg håper vil bety mye for mine kjære. Så får vi se om jeg klarer å få laget en bok som jeg kan selge , ingenting hadde gitt meg en større glede…

8 kommentarer

8 thoughts on “2021 kommer med en drøm

  1. En bekjent av meg skriver krimbøker og gir ut på “eget forlag”. Altså betaler han trykking og distribusjon selv. Bøkene hans er på 2-300 sider tenker jeg. Og de koster IKKE 500 kroner. Jeg mener han pleier å ta 300.
    Men hadde jeg vært deg hadde jeg tatt kontakt med et forlag. Jeg tror boka di kunne bli en bo som virkelig ville selge Du skriver godt, og du har en historie som berører folk. I tillegg har du
    et viktig og sterkt budskap å komme med.

    1. Normal pris er nok det han tar , men siden jeg må betale så mye for trykking så er jeg usikker på om jeg kan selge de. Jeg har prøvd forlag uten hell , så da tar jeg saken i egne hender. Det som er viktig for meg er at mine kjære får mine ord til evig tid.

  2. Håper virkelig du får til dette ❤️ Masse masse lykke til!!! Fantastiske minner for mann og barn og flere til i familien og veldig aktuelt for både dine lesere og andre som er opptatt av ting rundt ALS etc.

  3. Neppe noen som gidder å lese en slik bok. Dårlig språk, du kan jo ikke forskjell på og & å, – ei heller da og når.
    Hilsen Karen

  4. Det er viktig å ha noe å se fram til så hvorfor ikke en bok. Ser jo i kommentarfeltet at noe jo har behov for å ødelegge litt av gleden. Tenker at en slik bok vil nok mest bli lest av mennesker som er berørt av vanskelige ting i livet selv. For dem er boken viktig nok.
    Min gamle norsklærer hadde lest en del av mine skriverier og han sa at denne merkelige måten å bruke ord på var jo meg. Da blir vel ikke grammatikken så viktig tenker jeg. Hvor mange leser bøker sammen med en rød kulepenn 😂

    1. Jeg bryr meg lite om hva andre mener Atle , livet er for kort til at jeg gidder å bry meg. Jeg gjør dette for mine kjære i første omgang, slik at de skal ha noe etter meg når jeg en dag forsvinner 💜

      1. Jeg er jo litt glad i denne salige tømmerhoggern fra Eidskog der jeg bor. Han har vel fåttfotfeste de fleste steder i landet vårt etterhvert. Med lang karriere i skogen leser jeg Hans Børli mellom linjene. Gjør det du også på dette diktet.

        Du lever

        Du rusler gjennom skogen,
        med sol på hendene dine
        som varmen av blyge kjærtegn.
        Da trår du på en kongle på stien,
        kjenner det mjuke trykket av den
        gjennom sålen på skoen din.
        En liten hendelse, så liten at
        den nesten er ingenting.
        Men vær hos den
        med hele ditt menneske.
        For det hender deg på Jorden dette.
        Du lever. Lever.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *