En kald verden

Categories Blogg

Når jeg sitter her fremfor peisen i min trygge stue så kan jeg ikke la være å tenke på all uretti verden. Hva er det med oss mennesker? Hvorfor påfører vi hverandre smerte og problemer ? Er det virkelig slik at vi må velte oss i andres elendighet for å føle oss vel? 

Det er så mye krig og elendighet i denne verden og det er takket være oss mennesker.Daglig er det barn og ungdommer som opplever mobbing og trakassering av sine medelever, som gruer seg til en ny skoledag og som føler seg alene og ensom. Vi voksne har et ansvar, et ansvar for våre barn. Lære de medfølelse, omsorg og nestekjærlighet for andre. Er vi blitt så opptatt av et perfekt ytre at vi glemmer av det som er viktig i livet, omsorg for andre, nestekjærlighet for de som ikke har det like bra som oss?

Jeg blir forbanna, oppgitt og skuffet når jeg hører om alle barn og ungdommer som daglig blir hetset og sjikanert , så ille at de vurderer å ende sitt eget liv.Når er det egentlig nok? Hvor mye må til for at vi setter foten ned istedenfor å lukke øynene?

Vi har alle en travel hverdag med våre egne problemer og utfordringer, men vi kan alle gjøre en forskjell, Starte i det små, med våre egne barn og våre egne holdninger. Lære våre barn nettvett, verdien av å gi fremfor å få, strekke ut en hånd, gi et smil til noen som trenger det. Men for at våre barn skal få gode holdninger må vi starte med oss selv, Vise og lære de gjennom våre egne handlinger. 

Nå er det snart helg og vi har litt mer tid til hverandre, så min oppfordring for denne helgen vil være å bruke tid på barna, ta en samtale om hvordan hverdagen deres er for tiden, for hvor mye vet vi om våre barn egentlig? Jeg vet ihvertfall hva jeg skal gjøre i helgen,  hva med deg???    

  

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *