Onsdag 14.11.18

Categories Blogg

I dag våknet jeg opp til at internettet var nede. KRISE… Ingen tv, mail eller noen som helst mulighet til å holde seg oppdatert. For meg er det nok ekstra viktig at ting fungerer. Jeg tilbringer mange timer daglig i godstolen fremfor TVen og nettet. Det er min mulighet for å holde meg oppdatert og føle at jeg fremdeles har en plass i dette samfunnet. 

Men det får meg også til å reflektere og minnes en tid før internettet. For hvordan klarte vi oss før uten datamaskin, spillkonsoller og mobiltelefoner? 

Fantasi og frilek preget min barndom. Vi var ute uansett vær og vind, lekte gjemsel, rødt lys og boksen går. Vi syklet rundt i gatene, gikk på ungdomsklubb og smugrøykte bak hushjørnene. Det var en fantastisk tid. Vi hadde innetid for når vi måtte være hjemme igjen på kvelden, men vi holdt den aldri 🙂 I helgene samlet hele familien seg fremfor TVen, det var Midt i smørøyet, Fredrikssons fabrikk og detektiven . Sistnevnte fikk ikke vi barna lov til å se, men vi smugtittet gjennom dørsprekken og la oss vettskremte. 

Jeg prøver å bringe litt av min barndom over på mine barn, og jeg ser med glede at mange av våre barndomsleker Lever videre. Vi prøver å være mye ute , la barna få utfolde seg i naturen og alle dens gleder. Jeg tror det er viktig med en balansegang som fungerer for alle sammen. Gutten min på 3 år går i barnehage, der er det mye utelek og bruk av Fantasi. Det tror jeg er uhyre viktig for barn i dagens samfunn. Fantasien har ingen grenser og ingenting er umulig. La barn være barn så lenge som mulig, de vokser så altfor fort opp. 

En liten oppfordring på en onsdag, ta med familien ut i naturen og finn alle skattene den har og by på,. Ønsker dere alle en flott onsdag….. 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *